Sosyal Medya

Sağlık

Facebook’tan COVID-19 Salgınına Karşı Mücadeleye 20 Milyon Dolarlık Katkı

Koronavirüs ile mücadeleye bir katkı da Facebook'tan geldi. Covid-19'a karşı 20 milyon dolarlık bir katkı yapacağını açıklayan Faceboook.

Facebook’tan COVID-19 Salgınına Karşı Mücadeleye 20 Milyon Dolarlık Katkı

Koronavirüs ile mücadeleye bir katkı da Facebook’tan….

Dünya genelinde yayılmaya devam eden koronavirüsü salgınının etkilerini azaltmak isteyen Facebook, Birleşmiş Milletler Vakfı (United Nations Foundation) ve Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization) ile birlikte COVID-19 Dayanışma ve Müdahale Fonu’nu (COVID-19 Solidarity Response Fund) hayata geçirdi.

Facebook, COVID-19 tehdidine karşı küresel ve bölgesel sağlık kuruluşları ile çalışarak bu kuruluşların Facebook ve Instagram’daki bağış araçlarını kullanmalarına ve salgına en etkili şekilde cevap vermelerini sağlamaya yardımcı olmayı hedefliyor.

Facebook’taki COVID-19 Dayanışma ve Müdahale Fonu 10 milyon dolarlık hedefine ulaştığında, Facebook’tan gelen 10 milyon dolarlık ek katkı ile birlikte bağış kampanyası sona erecek. Kampanyanın toplamda 20 milyon değerindeki tüm geliri, salgını küresel çapta takip etmek, anlamak, hastaların gerekli yardımı aldıklarından emin olmak, ön saf sağlık çalışanlarının ihtiyaç duydukları tedariklere ve bilgilere ulaşmalarını sağlamak ve aşı bulma çabalarını hızlandırmak için çalışan Dünya Sağlık Örgütü’ne gidecek.

Konuyla ilgili bir gönderi paylaşan Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, “Birçok insan bize koronavirüse karşı mücadeleye yardımcı olmak istediğini, ama bunu nasıl yapacaklarını bilemediğini söylüyordu. Biz de, Birleşmiş Milletler Vakfı ve Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte çalışarak isteyen herkesin bağış yapabileceği COVID-19 Dayanışma ve Müdahale Fonu’nu hayata geçirdik. Önümüzdeki haftalarda CDC Vakfı (CDC Foundation) ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ndeki salgınla savaşmaya odaklanan toplamda 20 milyon dolar değerinde bir bağış kampanyası daha başlatacağız” dedi.

Facebook