Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Facebook’tan Hack Uyarısı!

Hesabınıza devlet kaynaklı bir hack girişimi tespit ettiğinde, Facebook bizi uyaracak!

Hesabınıza devlet kaynaklı bir hack girişimi tespit ettiğinde, Facebook bizi uyaracak!

Facebook, güvenlik sayfasında yaptığı duyuruya göre hesabınıza devlet kaynaklı herhangi bir saldırı yapıldığını algıladığında, bunu size bildirecek.

Firmanın güvenlik sayfasında yazdığı nota göre Facebook hesabınız, “devlet adına çalıştığından şüphelenilen bir saldırgan tarafından hedef alınırsa veya ele geçirilirse” bu konuda uyarı alacaksınız. Bu uyarıya ek olarak, hesabınıza yeni bir cihazdan her erişim talep edildiğinde size özel bir kod gönderen “Login Approvals” işlevini etkinleştirmeniz önerilecek.

Facebook, saldırının devlet destekli olduğunu nasıl belirlediğini ise açıklamadı. Bununla birlikte sosyal dev, uyarıyı yalnızca güçlü kanıtlar olduğunda göstereceklerini söyledi.

Facebook’un güvenlik bölümünün başındaki Alex Stamos, bu tür bir uyarıyı göstermelerinin sebebinin, bu tür saldırıların daha gelişmiş ve daha tehlikeli olabilmesinden kaynaklandığını söyledi. Stamos, bu tür saldırıların Facebook’un kendi güvenliğini geçmediğini, uyarının sizin bilgisayarınızda veya cihazınızda zararlı olabileceğini gösterdiğini de vurguladı.

NSA tarafından izlendiğimizi tartıştığımız bir dönemde Facebook’un böyle bir uyarı işlevi sunması ilginç. Edward Snowden, Twitter’dan sonra belki Facebook’a da katılmayı düşünebilir.