Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Fazla, ikinci kez Fast 50 Türkiye listesinde

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirleyen Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nın 2022 sonuçları belli oldu. Son 6 yıldır 58 bin tondan fazla gıdanın kurtarılmasını sağlayan Fazla, en hızlı büyüyen teknoloji firmaları arasında 2. kez yerini aldı.%%title%%

En Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketleri arasında Fazla 2. kez yer aldı

Son 6 yıldır 58 bin tondan fazla gıdayı kurtaran Fazla, ikinci kez Fast 50 Türkiye listesinde

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirleyen Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nın 2022 sonuçları belli oldu. Son 6 yıldır 58 bin tondan fazla gıdanın kurtarılmasını sağlayan Fazla, en hızlı büyüyen teknoloji firmaları arasında 2. kez yerini aldı.

2006’dan bu yana düzenlenen Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı; inovasyon ve girişimciliği teşvik etmek amacıyla; Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketleri’ni son dört senelik net satış gelirlerinin büyüme oranını dikkate alarak belirlerken kurumlara ulusal ve uluslararası düzeyde marka bilinirliği yaratma ve yeni iş birlikleri geliştirme fırsatı sunuyor.

2023 yılında gıdanın yanı sıra tekstil, ambalaj ve kimyasal ürün kollarında da atık yönetimi yapacak olan ve B Corp şirket olan Fazla, 2021 yılının ardından bu yıl da Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda ödülün sahibi oldu.

21 Aralık’ta online gerçekleşen ödül töreninde konuşan Fazla Kurucu Ortağı ve CEO’su Olcay Silahlı, 2017 yılından bu yana 58 bin tondan fazla gıdanın israfını engelleyerek 83 bin tondan fazla karbon emisyonunun önüne geçtiklerini belirterek “Gıda Kurtarma Derneği ile düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bağış operasyonları ile her ay 1.25 milyondan fazla ihtiyaç sahibine dokunuyoruz. Bugüne kadar sadece gıda israfı ile mücadele etmek adına teknoloji tabanlı bütünsel çözümler geliştirdik. Bundan böyle Fazla olarak gıda alanındaki uzmanlığımızı farklı atık kollarına taşıyarak ambalaj, tekstil ve kimyasal kollarında da atık yönetimi sağlayarak israfa “Dur!” diyeceğiz.  Fazla olarak Dünyamızın iyiliği ile derinden ilgileniyor, etki yaratılması gereken her alanda varlık gösteriyoruz. Dünyamızı kurtarmak için gerekli her adımı atarak ekibimizi büyütmeye ve uzmanlığımızı geliştirerek etkimizi katlamaya devam ediyoruz. Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda ikinci kez yer almaktan bu anlamda bizlere doğru yolda olduğumuz bir kez daha göstermiş oldu. Yaşadığımız bu gurur ve mutluluk ile 2023 yılında da yenilikçi çalışmalarımızla fazlayı faydaya dönüştürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.