Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Fazla, Turcorn100 Programı’na Seçilen 15 Teknoloji Girişiminden Biri Oldu

Fazla; erken aşamasını başarıyla geçmiş, hızlı büyüme potansiyeli taşıyan teknoloji girişimlerinin; daha hızlı ölçeklenmesine ve küresel pazarlara açılmasına destek olmak amacını taşıyan Turcorn100 Programı kapsamına seçilen ilk 15 girişimden biri oldu.

Fazla, Turcorn100 Programı’na Seçilen 15 Teknoloji Girişiminden Biri Oldu

 

Türkiye’nin ilk ve tek; teknoloji tabanlı, bütünsel atık yönetimi çözümleri geliştiren teknoloji girişimi Fazla; erken aşamasını başarıyla geçmiş, hızlı büyüme potansiyeli taşıyan teknoloji girişimlerinin; daha hızlı ölçeklenmesine ve küresel pazarlara açılmasına destek olmak amacını taşıyan Turcorn100 Programı kapsamına seçilen ilk 15 girişimden biri oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; erken aşamasını başarıyla geçmiş, hızlı büyüme potansiyeli taşıyan teknoloji girişimlerine; daha hızlı ölçeklenmeleri ve küresel pazarlara açılmaları adına destek olmak amacıyla Turcorn100 Programı’nı hayata geçirdi. “Türkiye girişimcilik ekosisteminin ve Dünya’da iddiası olan Türk girişimcilerin görünen yüzü” olarak tanımlanan Turcorn100 Programı kapsamında Türkiye’nin öncü teknoloji girişimleri değerlendirildi ve seçilen ilk 15 girişim belli oldu. Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül töreni ile seçilen girişimler ekosistem ile paylaşılırken girişimler ödüllerini T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın elinden aldı.

Geliştirdiği teknoloji tabanlı, bütünsel atık yönetimi çözümleri ile gıdadan tekstile, ambalajdan kimyaya; farklı endüstrilerde atık oluşumunun önüne geçen ve fazla ürünleri en yüksek fayda ile döngüsel ekonomiye kazandıran Fazla; Turcorn100 Programı kapsamına seçilen ilk 15 girişim arasında yerini aldı.

Girişim serüvenlerinin 7. yılında bu başarıyı kutlamanın gurur ve mutluluğu içinde olduklarını belirten Fazla Kurucu Ortak ve CEO’su Olcay Silahlı,

“2016 yılında, Dünya adına etki odaklı bir iş modeli geliştirmek ve bunu yaparken gençlere örnek olmak misyonunu üstlenerek yola çıktık. Bu misyon doğrultusunda ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları pusulasında teknoloji ve inovasyondan güç alarak bütünsel atık yönetimi çözümleri geliştirmeye başladık. Tohumlarını Türkiye’de attığımız ve küreselleşme hedefimizin ilk adımı olarak geçtiğimiz yıl İspanya’ya taşıdığımız iş modelimiz ile 7 yılı aşkın süredir atık oluşumunun önüne geçiyor; fazla ürünleri en yüksek çevresel, sosyal ve finansal fayda ile döngüsel ekonomiye kazandırıyoruz. Bugün kutladığımız bu başarının, gelecek başarıların habercisi olduğunun ve yarattığımız etkiye ivme kazandıracağının bilinci ile bu yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.