Sosyal Medya

Otomobil

Ferrari, 2026’ya kadar 15 yeni “Elektrikli Ferrari” sunacak!

Ferrari, bir yatırımcı sunumunda, geçen yıl vaat ettiği EV'ler de dahil olmak üzere 2026 yılına kadar sahip olduğu modellerin yüzde 60'ını elektrikli hale getireceğini duyurdu.

Ferrari, modellerinin yüzde 60’ının 2026 yılına kadar elektrikli olacağını söyledi

Bu hedef kapsamında, 2023 ile 2026 yılları arasında 15 yeni Elektrikli Ferrari modeli sunacağını açıkladı. İşte detaylar…

Ferrari, bir yatırımcı sunumunda, geçen yıl vaat ettiği EV’ler de dahil olmak üzere 2026 yılına kadar sahip olduğu modellerin yüzde 60’ını elektrikli hale getireceğini duyurdu. Bu noktada otomobillerinin yüzde 40’ı içten yanmalı ve yüzde 60’ı da hibrit ya da tamamen elektrikli olacak.

Şirketin sürdürülebilirlik planları doğrultusunda nihai hedef, 2030 yılına kadar karbon nötr hale gelmek, ancak o zaman bile içten yanmalı motorlu (ICE) araçlar geliştirmeye devam edecek.

2026 yılına kadar Ferrari, “farklı sürüş duygularına sahip üç güç aktarma organı” sunuyor olacak. Özellikle F1 ve diğer yarış deneyimlerinden hibrit güç aktarma teknolojisini ödünç alınırken, elektrikli motorları ise “yarış çözümlerinden türetilen benzersiz bir sürüş deneyimi sağlamak için Maranello’da tasarlanacak, el yapımı ile monte edilecek“.

Ferrari, ilk üretim plug-in hibriti olan SF90 Stradale‘i 2019’da görücüye çıkardı. Artık Stradale ve 296 GTB plug-in V6 hybrid ile saf ICE 812 Superfast V12 ve Roma V8 modelleri ile dört ayrı model serisine sahip. bu bakımda aslında modellerinin neredeyse yarısı zaten elektrikli…

Ancak bu karışım yakında daha yukarı yönlü değişecek. Lüks otomobil üreticisi ayrıca merakla beklenen Purosangue SUV’nin Eylül ayında saf bir ICE aracı olarak geleceğini de doğruladı. 2025’te gelecek olan elektrikli araç için Ferrari, mevcut içten yanmalı motorlarıyla “güçlü ortak noktalara” sahip olmasının hedefliyor.

CEO Benedetto Vigna, “İlk elektrikli Ferrari, yarış mirasımıza dayanacak ve tüm özgünlüğünü ve tutarlılığını korurken daha geniş bir teknik rezervuardan yararlanacak,” dedi ve “birçok farklı bakış açısından gerçekten benzersiz” olacağını da sözlerine ekledi.

Bu araçlara güç verecek otomobil bataryaları ise, Ferrari tarafından Maranello’daki “elektrik motorlarının, invertörlerin ve bataryaların tasarlanacağı, elle üretileceği ve monte edileceği” özel e-bina tesisinde monte edilecek.

Ayrıca, kendi kendine sürüş özerkliğini “Seviye 2/2+” ile sınırlayacağını belirtti.

“bağlanabilirliğin her şeyden önce sahiplik deneyimini ve müşteri ile olan ilişkiyi geliştirmek için sağlandığını” da ortaya koydu.