Sosyal Medya

Android

Final sürümü öncesi Android 12 Beta 5 sürümü yayınlandı

Final sürümünden önce Android 12'yi denemek isteyenler için son şans. Google, Pixel telefonları (Pixel 5a dahil) ve birkaç üçüncü taraf cihaz için beşinci ve son beta sürümünü yayınladı. Final sürümü öncesi bu son beta olarak denemek isteyenlerin hizmetine sunuldu...

Android 12 Beta sürümü yayınlandı

Final sürümünden önce Android 12’yi denemek isteyenler için son şans. Google, Pixel telefonları (Pixel 5a dahil) ve birkaç üçüncü taraf cihaz için beşinci ve son beta sürümünü yayınladı. Final sürümü öncesi bu son beta olarak denemek isteyenlerin hizmetine sunuldu…

Beta 5, olağan son dakika düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içeren bir sürüm olarak dikkat çekiyor. Bu nedenle beta 4 ve hatta beta 3’ten daha büyük değişiklikler beklemek aslında pekte doğru değil.

Google, tamamlanan yazılımın yani Final sürümünün “önümüzdeki haftalarda” biteceğini söyledi. Geçmiş tecrübelere dayanarak Pixel telefonların Android 12 Final sürümünü ilk önce deneyimleyeceklerini söylemek yanlış olmaz. Zira diğer Android telefonların bundan bir kaç hafta sonra bu güncellemeyi almasını bekleyebiliriz.

Peki Android 12’den beklenti ne?

Materyal Tasarım şeması, genel bir arayüz yenilemesi, daha akıcı animasyonlar ve duvar kağıdınıza uyum sağlayan renk temaları dahil olmak üzere Android 12’deki en göze çarpan değişiklik olmaya devam ediyor. Ayrıca, kameralar ve mikrofonlar için özel bir Gizlilik Panosu ve geçişler ve kullanımdaki göstergeler dahil olmak üzere daha fazla gizlilik özelliği göreceğiz.

Kamera tabanlı otomatik döndürme ve uygulamalarınızdaki içeriği bulmanıza yardımcı olan bir cihaz içi arama motoru gibi daha incelikli geliştirmeler de bulunuyor. Bir çok açıdan bir önceki Beta sürümlerinde gördüklerimizden çok radikal değişiklikler olmayacak. Ancak daha stabil bir sürüm ve kısmı değişiklikler, yani yeni bir değişim fena olmayacak.