Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Finli Genç 50 Bin Bilgisayarı Hack’lemekten Mahkum Oldu!

Yüksek profilli siber saldırılar serisinin içinde yer alan bir genç Finlandiya'da işlediği suçlardan dolayı mahkum edildi.


Yüksek profilli siber saldırılar serisinin içinde yer alan bir genç Finlandiya’da işlediği suçlardan dolayı mahkum edildi.

Julius Kivimäki adındaki genç hakkında “ağırlaştırılmış bilgisayar hırsızlık örnekleri” suçundan mahkumiyet kararı verildi.

İşlenen suçlar içinde email hackleme,trafik bloglama ve kredi kartı bilgileri elde etme gibi suçlarda yer alıyor ve Kivimäki ColdFusion’da yer alan bir açıktan faydalanarak Kredi kartları bilgilerini elde etmeyi başarmıştı.

_84146941_4978402d-57f5-4cce-ab2a-51a61920e22b

Ancak mahkeme çok tartışılan bir karar verdi.

İşlenen tüm bu ciddi suçlara rağmen 17 yaşındaki genç hapse girmedi. Mahkeme kendisine 2 yıl ertelemeli hapis cezası verdi.

Kullandığı Pc’sine el kondu ve elde ettiği gelirler kadar para cezası (6588 Euro) verildi.

Gerekçeli kararda yargıç Willhelm Norrmann 2012 ve 2013 yılında işlenen suçlarda Kivimäki’nin yaşının 15 – 16 olması gösterildi.

Yine de verilen kararların korsanları caydırıcı niteliği bulunmamasını eleştiren Europol Bilişim Suçları temsilcisi Alan Woodward “50.000 bilgisayarın hacklenmiş olmasına rağmen sadece ertelenmiş hapis cezasının verilmiş olması endişe verici” dedi.