Sosyal Medya

Otomobil

Focus RS Hibrit, Ford’un bir sonraki Focus RS modeli güçlü bir hibrit olabilir

Focus RS hibrit 2021, Ford için bir ilk olabilir, bir sonraki Focus RS hibrit bir model olabilir. Daha çok verimlilik ve performans odaklı..

 

Ford’un bir sonraki Focus RS modeli güçlü bir hibrit olabilir

Ford’un elektrikli gelecek planları içerisinde popüler hatchback modelinin çevre dostu bir hibrit sürümü yer alıyor.

Car kaynaklarının aktardığı bilgilere göre 2021 Focus RS ön tarafta 400 bhp’lik benzinli bir motor, arka tarafta ise elektrikli çekişle desteklenecek bir model olabileceği belirtiliyor. Tamamen benzersiz bir model olmayacak (volvo’nun çözümüne benzer şekilde) ancak FORD için kesinlikle sıradışı olacağını biliyoruz. Tahmin edildiği gibi bu değişiklik tamamen performans ve verimlilik odaklı olacak.

Car haberinde ayrıca arka tekerlekler için hibrit teknolojinin sadece daha iyi çekiş sağlamakla kalmayıp, daha akıllı tork vektörü ile yol tutuşunu geliştireceği öne sürüldü. Çözüm geleneksel dört tekerlekten çekişli sistemler gibi olmayacak ancak benzer sonuçları sağlayacak.

Yeni 2021 Focus RS Hibrit sürümünü ne zaman görebileceğimizden tam olarak emin değiliz, en azından şimdilik. Ancak elektrikli otomobiller, otomobillerin kesinlikle geleceği ve otomobil üreticileri şu anda ve geçiş döneminde birbirleriyle yarışıyorlar. BMW’nin yakın dönemde 500 bin adete ulaştığını zaten biliyoruz. Tesla zaten bu konuda öncü, Nissan LEAF’te de 400 binleri gördük. Ford bu anlamda oldukça geride kalmak istemiyor.