Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Ford’un Gelecek Vizyonu Autolivery, Ford’un Teslimat Filosu!

Ford'un Gelecek Vizyonu Autolivery, Ford'un Teslimat Filosu! Ford gelecek konseptinde otonom sürüşlü kamyonetler ve Drone ordusu kullanıyor!

Ford Gelecek Vizyonu Autolivery!

Ford Autolivery hizmeti – Teslimatlar için dronlar ve kendi kendine çalışan kamyonetler kullanıyor. Wall-E’li bir geleceğe hazır mısınız? Ford’un teslimat filosu 2021’e yetişecek mi?

Ford’un geleceğe dair bir vizyonu var. Ford’un gelecek Vizyonu Autolivery ‘ de görünüşe göre bir otonom sürüş yapan bir kamyonet ve teslimatları ayağınıza kadar getirmeye hazır dronlar var. Şirket Autolivery adı verilen hizmeti kullanan kadın bir uygulamadan sipariş verir. Ambalajlı siparişi 30. Kata bir dron vasıtası ile teslim edilir. Autolivery, Şangay merkezli Ford tasarımcıları Euishik Bang, James Kuo ve Chelsia Lau tarafından şirketin “Last Mile Mobility Challenge” etkinliği kapsamında geliştirildi.

Paket Teslimatlarında sürecin son aşaması olan otomobil yolundan kapıya kadar teslimat kısmı oldukça zor; bir çok şirket bu problemi çözmek için uğraşıyor. Ford giderek artan kentsel alanlardaki hareketlilik çözümleri geliştirme baskısının yakın bir gelecekte çevrimiçi satışlardan kaynaklanan yerel teslimatların çoğalması sebebiyle artacağına inanıyor.

Ford Gelecek Vizyonundaki gibi fikirler, tıkanıklığı ve hava kirliliğini potansiyel olarak azaltabilir ve insanların daha kolay hareket etmesine izin verebilir.

Bang,

“Şehrin hayatını kolaylaştırmak, paketleri hızlı ve kolay bir şekilde almak ve göndermek için dronlarla özerk ve elektrikli araç teknolojisini kullanabilme olanağı; herkes için hayatın daha iyi hale gelmesine yardımcı olabilir” dedi.

Autolivery, Ford’un daha az insanın araba satın alacağı bir geleceğe uyum çabasının bir parçası olarak görülebilir. Şirket ARGO AI adlı kendinden sürüş teknolojisine sahip az bilinen bir şirkete 1 Milyar Dolarlık yatırım yaptı. Ford bu teslimat filosunu 2021 yılında devreye almak istiyor.

Ford