Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Fujitsu’dan yazılım tabanlı yeni veri depolama teknolojisi!

Fujitsu, Petabaytlarca Yapılandırılmamış Veriyi Yönetmek için Yüksek Kaliteli, Yazılım Tanımlı Qumulo Çözümünü Sunuyor...

Fujitsu, Petabaytlarca Yapılandırılmamış Veriyi Yönetmek için Yüksek Kaliteli, Yazılım Tanımlı Qumulo Çözümünü Sunuyor

Fujitsu, işletmelerin birden fazla veri merkezine ve buluta dağıtılan petabaytlık veriye hâkim olmalarını sağlamak için yazılım tanımlı yeni depolama teknolojisini sunuyor. Qumulo’nun verileri yönetmek ve bunlara erişmek için yepyeni bir bakış açısıyla tasarladığı dosya veri platformu çözümü, büyük ölçekli kurumsal depolama çözümlerinde yeni hizmetler ve uygulamalar oluşturmasının önünü açıyor.

  • Fujitsu, teknoloji ortağı Qumulo ile kurumsal seviyede dosya veri platformu sunuyor
  • Qumulo dosya depolama, veri tabanlı dönüşümü destekliyor. Bu sayede kuruluşlar, büyük miktarda verilerini, karmaşık hibrit BT ortamlarına dağıtılmış olsalar bile rahatlıkla yönetebiliyor ve etkili bir şekilde kullanabiliyorlar
  • Kurumların ihtiyaçlarına uygun oluşturulan yüksek performanslı bilgi deposu, iş artışı trendleri ve etkin noktalar hakkında anında bilgi edinmek için büyük miktarda veriye gerçek zamanlı olarak erişim sağlanabiliyor

Fujitsu, işletmelerin birden fazla veri merkezine ve buluta dağıtılan petabaytlık veriye hâkim olmalarını sağlamak için yazılım tanımlı yeni depolama teknolojisini sunuyor. Qumulo’nun verileri yönetmek ve bunlara erişmek için yepyeni bir bakış açısıyla tasarladığı dosya veri platformu çözümü, büyük ölçekli kurumsal depolama çözümlerinde yeni hizmetler ve uygulamalar oluşturmasının önünü açıyor.

İşletmeler, birden fazla veri kaynağını analiz etmekten iş operasyonlarını güçlendirmeye kadar birçok çözümü rekabet fırsatı olarak görmeye başladılar. Tanısal görüntüleme, modelleme, simülasyonlar, LIDAR, CBS, genetik sıralama ve video üretimi gibi çeşitli süreçler, yapılandırılmamış verilerin oluşturulması ve kullanılması etrafında dönüyor. Ancak, yüksek miktarda veri dosyasını yönetmek, özellikle IoT cihazlarından gelen verilerle şirket içi ve bulut arasında dağıtılabildiği için genellikle zor olmakta.

Qumulo’nun dosya sistemi, veri birimi ve bulut genelinde, ayrıntılı bir seviyede bile gerçek zamanlı görünürlük, ölçekleme ve veri kontrolü sağlayarak kolay sistem yapılandırması ve performans yönetimi sağlıyor.

Yapılandırılmamış verinin üstesinden gelmek

Veri merkezi, özel ve genel bulutu kapsayan hibrit ortamlara özel tasarlanan Qumulo; kullanıcıların bilgi paylaşmasını mümkün kılarken, veri birleştirmeyi sağlayan birden çok depolama protokolünü de destekliyor. Qumulo’nun çözümü bu sayede; dağınık ortamlarda yer alan verilerin daha kolay yönetilmesini sağlıyor ve bulut içinde ve dışında artan sayıda uygulamadan kaynaklanan öngörülemeyen yapılandırılmamış veri artışıyla başa çıkma olanağı sağlıyor.

Fujitsu Ürün Satış Avrupa Kategori Yönetimi Başkanı Olivier Delachapelle, “Verilerin yeni altın olduğuna dair pek çok iddia ile karşılaşıyoruz” diyor. “Bu kesinlikle böyle, ancak veriler herhangi bir değere sahip olmadan önce, yapılandırılmamış petabaytlarca veri çıkarılmalı, yönetilmeli ve rafine edilmelidir. Fujitsu’nun Qumulo çözümü ile ortaya koyduğu yeni yaklaşım, kuruma özel oluşturulmuş yüksek performanslı bir bilgi deposudur; sınırsız bir şekilde ölçeklenir ve müşterilerin gerçek değer çıkarımlarını bulmak için çok büyük miktarda verinin hızla yönetilebilmesini sağlar.”

Qumulo EMEA Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Thore Rabe şunları söylüyor: “kuruluşların yapılandırılmamış veri ortamları için ölçek, performans ve bulut gereksinimlerini karşılamak için bir veri dosyaları platformuna ihtiyaçları var. Qumulo olarak, sonuçları ve maliyet kısıtlamasını hızlandıracak modern altyapıya sorunsuz bir geçiş sağlamak için Fujitsu ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz.”

Qumulo çözümü, Fujitsu’nun veri odaklı dönüşüm stratejisinde önemli bir rol oynamaktadır

Qumulo çözümü, Fujitsu’nun veri dönüşümünün temel çizgisi belirlendikten sonra; hedef veri mimarisinin oluşturulmasını içeren dört katmanlı veri tabanlı dönüşüm stratejisinin ikinci aşamasına uyuyor. Fujitsu’nun hibrit BT ortamları için geniş portföyü, işletme değerini maksimize ederken verinin kontrolü, korunması ve güvenliğini sağlayarak dijital dönüşüm sağlıyor.

Fujitsu, hedef mimariler tanımlamak; “hibrit platformlar, depolama, iş yükleri ve veri yönetimi açısından analiz etmek” ve ardından uygun çözümler sağlamak için müşterileriyle birlikte çalışır. Bir kuruluş; dijital dönüşüm stratejisini belirledikten sonraki adımda, çekirdek ve bulut genelinde yer alan veriye tam erişim ve kontrol sağlamak için hedef veri mimarisi oluşturulmaktadır.

Ölçeklenebilir, bulut tabanlı Qumulo örnekleri

Qumulo çözümü, on milyarlarca dosyayı yönetebilmek için hızla ölçeklendirilebilir ve bulut tabanlı dosya sistemi sayesinde, iş yüklerinin sorunsuz bir şekilde genel buluta aktarılmasını sağlar. Bu sayede; müşterilerin talep artışlarını yönetmek için kısa vadeli bilgi işlem gücünü şirket içi veya barındırma hizmeti alınan kapasitenin ötesine genişletebilir ve uzaktan çalışanların verilere anında erişim sağlayabilmelerini sağlar. Ayrıca işletmeler, uygulama düzeyinde erişim sağlayan API’ler aracılığıyla bulut verilerinden yararlanan mikro hizmetleri kolayca çalıştırabilirler.

Gerçek zamanlı görünürlük ve akıllı optimizasyon

Qumulo, kullanıcılara gerçek zamanlı veri görünürlüğü sağlayarak etkili veri yönetimi sağlıyor. Bu sayede, talepteki büyük artışlar ve uzun vadeli trendler gibi potansiyel performans sorunları bir bakışta belirlenebiliyor. Qumulo, mevcut “machine learning” kabiliyeti ve ön bellek2 sayesinde okuma isteklerinin %90’ınden fazlasını bir milisaniyeden kısa sürede işlenmesini sağlıyor. Bunu, kullanıcı taleplerini öngörerek, bir sonraki talepte olasılığı en yüksek verileri önceden yükleyerek ve verileri otomatik olarak katmanlayarak; kullanıcı davranışına göre dosya yönetimi ve depolama ortamını optimize ederek sağlıyor. Flash-First stratejisi, yazma işlemlerinin %100’ünün ve okuma işlemlerinin %98’inden fazlasını;
flash tabanlı sürücülere işlerken, anlık gerekli olmayan veriler ucuz ancak daha yavaş sabit disk sürücülerinde depolanabilir.

Fiyatlandırma ve erişim

Qumulo, Fujitsu’dan hemen sipariş edilebilir. Tipik bir kurulum yaklaşık 200 TB veri ile başlar. Fiyatlandırma, teknik özelliklere ve bölgeye uygun olarak yapılır.