Sosyal Medya

Android

F(x)tec Pro1-X, Asosyal insanlar için akıllı telefon

F(x)tec Pro1-X, Asosyal insanlar için akıllı telefon. Pro1-X'i yaratmamızın ana nedeni, kullanıcılarımıza bir seçenek sunmaktı...

F(x)tec Pro1-X, asosyal insanlar için akıllı telefon

Stok Android, LineageOS veya Ubuntu Touch OS çalıştırabilir… 

2019’da, F (x) tec adıyla az bilinen bir şirket, geçmiş yılların QWERY telefonlarına modern bir yaklaşım olan Pro 1‘i piyasaya sürdü. Bu hareketi biraz daha ileri götürmek isteyen şirket, Pro1-X’i piyasaya sürmek için bir mobil yazılım geliştiricileri topluluğu olan XDA Developers ile birlikte çalışıyor. Peki QWERTY klavyeli bir telefonu nasıl doldurursunuz? Kutudan çıkar çıkmaz LineageOS dahil olmak üzere üç farklı işletim sistemini çalıştırabilecek olan bir yapı ile güzel olurdu…

LineageOS’a aşina değilseniz, karışıma ek özellikler ve özelleştirme seçenekleri ekleyen alternatif bir Android sürümü olduğunu hemen söylemek gerekir. Cyanogen’in küllerinde doğan bir mobil işletim sistemi. Her iki projenin de kökleri XDA topluluğunda. Android’in topluluk tabanlı bir sürümüyle birlikte gelen bir cihaz bulmak için OnePlus One gibi bir telefona geri dönmeniz gerekli tabi.. Pro1-X’i; adından da anlaşılacağı üzere Ubuntu Linux’un bir mobil sürümü olarak Ubuntu Dokunmatik İşletim Sistemi ve eski bir Android sürümü ile de yapılandırmak da mümkün olacak.

XDA İçerik Sorumlusu Nirave Gondhia;

“Pro1-X’i yaratmamızın ana nedeni, kullanıcılarımıza bir seçenek sunmaktı. Başlatılan her telefon ya Android ya da iOS çalıştırıyor ve en iyi Android telefonlar bile deneyimi gerçekten özelleştirebilmek için köklendirme gerektiriyor” dedi.

F(x)tec Pro1-X, Asosyal insanlar için akıllı telefon

Pro 1’in teknik özellikleri 2019 standartlarına göre mütevaziydi ve aynısı Pro1-X için de geçerli olacak. Motorola Droid gibi 66 tuşlu bir qwerty klavye içeriyor.

  • Hala selefi ile aynı yaşlanan Snapdragon 835 yonga ve 3.200mAh bataryaya sahip;  yeni model 8GB RAM ve 256GB dahili depolama ile geliyor.
  • Fotoğraf çekmek için, 12 ve 5 megapiksel sensörlerden oluşan çift arka kamera seti ve ayrıca 8 megapiksellik bir selfie kamerası bulunuyor.
  • Ayrıca telefonu bir ekrana bağlamanıza ve Ubuntu Touch OS çalıştırırken onu dokunmatik yüzey olarak kullanmanıza olanak tanıyan bir HDMI çıkışı bağlantı noktası da bulunuyor.

Modern bir amiral gemisi özellikleri yok ancak bu telefonu satın alacak olanlarda dahili özellikleri için satın alıyor olmayacak..

Bu arada şirketin Indiegogo kampanyasını destekleyerek F (x) tec Pro1-X için ön sipariş verebilirsiniz.. Telefon Mart 2021’de resmi olarak piyasaya çıktığında 899 dolara mâl olacak.