Sosyal Medya

Eğitim

GAD Academy 3. Dönem Kayıtları Devam Ediyor

GAD Foundation tarafından gerçekleştirilen, yeni mezun mimar veya tasarımcılara yönelik altı aylık bir mimarlık eğitim programı olan GAD Academy’nin üçüncü dönem başvuruları devam ediyor. GAD Academy “Live Project” Eğitim Metodu Ne Sunar?

GAD Academy Yeni Dönem Kayıtları Devam Ediyor

İstanbul’daki Global Architectural Development ofisinde GAD Foundation tarafından gerçekleştirilen, yeni mezun mimar veya tasarımcılara yönelik altı aylık bir mimarlık eğitim programı olan GAD Academy’nin üçüncü dönem başvuruları devam ediyor. GAD Academy, yeni mezun ve genç mimarlar için GAD’ın İstanbul ofisinde GAD Foundation tarafından gerçekleştirilen yenilikçi bir mimarlık eğitimi programıdır. Başarılı ve kapsayıcı birinci ve ikinci akademi süreçlerinden sonra, akademi üçüncü kez katılımcılarını ağırlayacak.

Sertifika Programı’nın ikinci döneminin başarıyla tamamlanmasının ardından üçüncü dönem öğrencilere kapılarını açan GAD Academy, mezun olan öğrencilerin sertifika programında aldıkları eğitim, gösterdikleri gelişim ve bakış açılarındaki değişimle ilgili yorumları, GAD Academy’deki “Live Project” eğitim konseptinin yeni nesil tasarımcılar yetiştirmek konusunda ne denli doğru bir yaklaşım olduğunu gösteriyor.

İkinci Akademi mezunlarından İdil Acar;

“GAD Academy’den sonra bilgisayar programlarının hangi sırayla hangi amaçlarla kullanılması gerektiğini daha iyi öğrendiklerini, akademi de aldıkları çeşitli eğitimler sayesinde gerek teori gerekse kodlama dersleri ile geleceklerini daha iyi planlayabildiklerini belirtirken, Buse Çatar ise;

“Bodrum’daki proje üzerinde çalıştıklarını ve yaptıkları teslimin çok beğenilip, şu an yapımı başlanmak üzere belli başlı prosedürlerden geçtiğini belirtti. Bunun da çok heyecan verici bir durum olduğundan bahseden Çatar, bir projenin en başında yeni mezun olarak tasarım aşamasında bulunmak çok gurur verici bir şey olduğunu söyledi.

İkinci akademinin mezunlarında Pelin Güç ise;

“okuldan sonraki eğitimi ile iş hayatı arasında bir köprü kurmak istediğini ve bu ikisi arasındaki bağlantı için böyle bir akademiyi tercih ettiğini söyledi. Mimarlık adı altında sadece uygulamalar üzerinden değil aynı zamanda vizyonlarında da bir gelişme olduğunu ve mimarlığının her noktadan farklı olarak nasıl ele alabileceğinin örneğini bu ofiste görmüş olduklarını belirtti. Foundation kısmında, 3D printing yaptıkları kısımlardan bahseden Güç, uygulamaları öğrendiklerinde çok farklı alanlarda bilgilere sahibi olduklarını hem hayallerini gerçekleştirdiği için hem de yeni hayaller edinmesine sebep olduğu için GAD’a çok teşekkür etti.

Diğer mezunlardan Övgü Onur, Ceren Etkar ve Hanse Şahin;

“GAD Academy’de gerçek projelerde bulunmalarının onlara çok fazla fayda sağladıklarını söylerlerken, özellikle Revit, Rhino, Grasshopper gibi ileri modelleme ve tasarım programlarını öğrenmelerinin fikirlerini ortaya koyma ve tasarlama anlamında onlara fazlasıyla olanak sağladığını belirttiler.

Neden GAD Academy “Live Project” Eğitim Metodu?

“Live Project”, tasarım tutkusunun sınır tanımadığı anlayışını benimser ve farklı tasarım zeminlerine uygulanabilecek multidisipliner düşünce yapısı ve tekniklere odaklanır. GAD Academy’nin eğitmenleri, buradaki eğitim metodunun yeni nesil tasarımcıların sadece ufuklarını genişletmek ve zihinlerini taze tutmakla kalmadığını aynı zamanda onların değişime ve gelişime ayak uydurabilecekleri zeminleri hazırlamayı hedeflediğini belirtiyorlar. Eğitimci kadrosunun güncel olarak akademik ve profesyonel kariyerlerini aktif olarak sürdüren profesyonellerden oluştuğunu vurgulayan GAD, öğrencilerin edinecekleri bilgi ve becerileri bu eğitimci kadrosundan alacaklarını dile getiriyorlar.

“Live Project” GAD Academy’nin kullandığı eğitim metodudur!

Tasarımın bir araştırma yöntemi olarak sürdürülmesi, onun nasıl kavramsallaştırıldığı, analiz edildiği ve yürütüldüğü ile ilgili soru ve olguları gündeme getirir. GAD Foundation, her tasarımın kendi koşullarına, kullanıcılarına, paydaşlarına ve müşterilerine özel olması gerektiğine inanıyor. Akademideki çalışmaları sırasında öğrenciler, farklı bağlamların ve gerekliliklerin derinlemesine bir analizini yapar ve fikirlerini bir proje ile ortaya koymak için gerekli metodolojiler oluşturur. Bu metodolojiler tarihsel süreç ile birlikte olgunlaşan, günümüz kuramsal bilgi altyapısı ile beslenen ve gelecek teknolojilerinin ve dijital araçlarının pratik ve teoriği yeniden sentezlediği yenilikçi metotlar olacaktır.

GAD Academy Sertifika Programı’nı “Kendimize rakip yetiştirdiğimiz bir program” diye anan Gökhan Avcıoğlu, mesleğe aynı dili konuşabildikleri kalifiye ve donanımlı mimarlar kazandırmaktan memnun olduklarını dile getiriyor. Buna ek olarak Gökhan Avcıoğlu akademinin kendisinin de öğrenmek istediği, yeni dünyada anlamak istediği bütün yeni tool’ları ve yeni araçları araştırma, inceleme, günlük hayatta kullanma ve yaptıkları projelerde değerlendirme üzerine aslında çok iyi bir atmosfer sunduğunu vurguluyor.

Mimarlık eğitimini hayat boyu devam eden bir süreç olarak tanımlayan GAD Academy eğitmenlerinden Gökhan Karakuş ise GAD Academy’de gerek kültürel gerek yöntemsel yaklaşımlarla eğitim verildiğini ve yeni gelişen mimarlık mesleğinin altyapısını öğrencilere kazandırdıklarını aktarıyor ve uzun vadede kendine yatırım yapmak isteyen mimarların katılması gereken bir program olduğunu sözlerine ekliyor.

GAD Academy eğitmenlerinden Burak Paksoy, öğrencilerin burada modelleme ve ileri düzey modelleme uygulamalarını öğrendiklerini, daha sonra da diğer arayüzlerle de bu tasarımları realiteye döktüklerini, yani 3D printing yöntemiyle, teknikleriyle bunları gerçekleştirdiklerini dile getiriyor.

Dijital mimari alanın da sektörün önde gelen eğitimcilerinden olan Hakan Gündüz, GAD Academy’de mimarlık öğrencileri ile özellikle makine öğrenimi ve sanat konularında bir ders programı işlediklerini, bu ders programında programlama teorisinden başlayarak temel Python üzerinde programlama girişi yaptıktan sonra yaratıcı kodlama teknikleri, yaratıcı kodlama kütüphanelerini bir miktar inceleyerek temel yapay zekâ algoritmaları kullanarak genel çalışmalar yaptıklarını dile getiriyor.

GAD Academy “Live Project” Eğitim Metodu Ne Sunar?

GAD Academy “Live Project” Eğitim Metodu başarısı kanıtlanmış ve hızlandırılmış öğrenme yöntemleri aracılığıyla seçkin bir tasarım yaklaşımı üzerinde öğrencilerin ustalaşmasını sağlarken, onların hesaplamalı ve gelişmiş multi-disipliner tasarım dünyasına öncülük etmelerini, çeşitli tasarım disiplinleri ve toplulukları ile birlikte küresel bir ağa entegre olmalarını, herhangi bir tasarım endüstrisinde uygulanabilecek bütünsel bir tasarım anlayışı ve beceri seti geliştirmelerini ve aynı zaman da onların kendi tasarım markalarını oluşturacak ya da dünya çapında herhangi bir gelişmiş/hesaplamalı tasarım pozisyonu için ideal aday olabilecekleri zeminler yaratmalarını sağlamaktadır.

Gökhan Karakuş, Kemal Arda Alkin, Ozan Ertuğ ve daha birçok ulusal/uluslararası akademisyenlerin eğitmen olarak yer aldığı, altı aylık eğitim çalışması kapsamında öğrencilerin bu yenilikçi metodoloji ile birlikte; vizyonlarını destekleyecek somut teorik çerçeveleri, topolojinin önemi ile yöntemsel modellemenin tahribatsız tersinebilir çalışma yöntemlerini, tasarım süreçlerinin optimizasyonunu, Maya ve ZBrush ile Poligonal modelleme ve şekillendirme yöntemlerini, Rhino ile Nurbs & SubD modellemeyi, Grasshopper ve Houdini ile “Computational Design”, “Generative Design”, “Parametric Design” kavramlarını, veriye dayalı biçimlendirme sistemlerini, görsel kodlamayı, VRay ile sanallaştırma ve photoshop ile post-prodüksiyon tekniklerini, Unreal Engine ile VR deneyimleri oluşturmayı, 3D printing, lazer kesim, CNC freze, vakum şekillendirme gibi prototipleme tekniklerini kapsamlı bir şekilde öğrenmeleri hedefleniyor. Bununla birlikte mimarinin çok hızlı dijitalleştiği dünyada önemini gittikçe artıran, Web3, NFT, metaverse, kripto gibi DAO arayüzlerin ve bunların dijital mimari artikülasyonlarının da öğrencilere öğretilmesi akademinin hedefleri arasında yer alıyor.

Üçüncü dönem sertifika programına katılmak isteyen genç mimar ve tasarımcıların diplomaları, özgeçmişleri, niyet mektupları ve portfolyolarını [email protected] adresine iletmeleri bekleniyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.