Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Galaxy Fold için “Yüzlerce” Optimize Edilmiş Uygulama Hazır

Samsung Galaxy Fold için Optimize Edilmiş Uygulamalar Hazır, Galaxy Fold için "Yüzlerce" Optimize Edilmiş Uygulama Hazır.

Samsung, Galaxy Fold için Optimize Edilmiş “Yüzlerce” Uygulamanın Hazır Olduğunu Açıkladı

Galaxy Fold için “Yüzlerce” Optimize Edilmiş Uygulama Hazır.

Samsung’un yeni amiral gemisi olarak gelmesi beklenen, katlanabilir Galaxy, Galaxy Fold; o kadar gecikti ki, bu yıl çıkmayacağını bile düşünmeye başlamıştık. Neyse ki bu durum geçen hafta gelen haberlerle değişti.

Kişisel olarak bana hitap edeceğinizi düşünmesem de, katlanabilir akıllı telefon kullanmak isteyecek milyonların olduğunu tahmin etmek zor değil. 2.000 dolarlara yakın fiyatları olacak olmasına rağmen… Öte yandan bu bedelleri göz önüne almış potansiyel kullanıcıları için bu gecikmenin bir faydası oldu. Katlanabilir ekrandaki kırılma problemlerinin giderilmesinin yanı sıra; bu cihaz için optimize edilmiş “Yüzlerce” yazılımda bir anda hazır hale geldi. Yazılım geliştiriciler bu boşluğu iyi değerlendirmiş oldu.

Bunu Samsung’un bu günkü açıklamasından anlıyoruz. Samsung Galaxy Fold için yüzlerce uygulamanın optimize edildiğini duyurdu.

Samsung ve Google, Android’i Galaxy Fold için daha esnek hale getirmek için birlikte çalıştı. Android 10 ile Google, uygulamaların çok hızlı bir şekilde yeniden boyutlandırılmasını ve birden fazla ekran arasında geçiş yapmayı destekleyen Android Emulator özelliği ekledi. Bu, geliştiricilerin uygulamalarını yeni form faktörü üzerinde nasıl çalışacağını test etmelerini kolaylaştırdı.

Samsung’un özellikle bahsettiği uygulama ortakları arasında Facebook, Microsoft, Spotify, Twitter, Amazon Prime Video, VSCO, Havada Uygulama, iHeartMedia yer alıyor.Bu uygulamaların ne ölçüde optimize edildiği henüz belli değil; bildiğimiz kadarıyla, ilk etapta tüm yaptıkları, uygulamayı en-boy oranına çıkarmak. Katlanabilir telefonlar akıllı telefonların geleceği olarak görülüyor, hala… Bir akıllı telefon üzerinde birden fazla uygulama çalıştırmak tam olarak yeni bir şey olmasa da; Galaxy Fold’un katlanabilir form faktörü tablet modunda kullanıldığında çoklu görev özelliğini açıkça destekliyor.

Yine de kullanıcıların elinde ne kadar kullanışlı bir cihaz olacağını zaman gösterecek. Samsung Galaxy Fold Kore’da satışa sunuldu. Bu ayın sonuna doğru başka bölgelerde de satışa sunulacak.