Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Gelecekte iPhone Pasaport Olarak Kullanılabilir !

Apple nihayi hedef olarak iPhone'ların ehliyet ve pasaport olarak kullanılmasını sağlamak istiyor.

Apple nihayi hedef olarak iPhone’ların ehliyet ve pasaport olarak kullanılmasını sağlamak istiyor.

Apple Pay nihayet gelecek aydan itibaren İngiltere’de kullanıma başlıyor.

Şirket akıllı telefonları ve saatleri ile nakit ve kredi kartlarının yerini almaya hazırlanıyor.

apple-pay-transaction-650-80

Ancak sadece bununla sınırla kalmaya niyetleri yok gibi.

Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue yaptığı açıklamada “Apple için bunun sadece bir başlangıç olduğunu bu hizmeti yakın bir gelecekte tüm dünya geneline yayacaklarını  ve şirketin daha da büyük planları olduğunu” açıkladı.

Apple ‘ın bu hizmet ile hedefinin nakit ve kredi kartlarını veya diğer kartları yanınızda  taşımadan hızlı ve güvenli bir sistem oluşturmak olduğunu anlattı.

2015-01-09-image-10

Hatta gelecekte ehliyet ve pasaport yerine kullanılmasını istediklerini, ilginç ve önemli noktanın ise bunun şirketin nihai hedefi olduğunu belirtti.

Eddy Cue bunu gerçekleştirmenin önünde bir takım kamu engelleri olsa da bunun uzun vadeli bir hedef olduğunu Apple’ın tıpkı kredi kartlarında olduğunu gibi özel belgeleri de taşımak zorunda kalmamak için bir çözüm aradığını açıkça itiraf etti.

Dolandırıcılara karşı biyometri kullanımının ehliyet ve pasaportları daha güvenli hale getirdiğini bunun akıllı telefonlar ile birlikte de kullanılabileceğini belitti.

188577_pasaport

Kısacası teknolojini katlanarak geliştiği günümüzde akıllı telefonların pasaport’ların yerini alması çokta şaşırtıcı gelmiyor bana. Apple sahip hem teknolojik gücü bu alanda bir ilk olmak için kullanacaktır.