Sosyal Medya

iPhone

Geliştiriciler İçin iOS 10.1 Beta Yayınlandı!

Geliştiriciler İçin iOS 10.1 Beta Yayınlandı!

iOS 10’un yayınlanmasından bir hafta sonra, Apple iPhone, iPad ve iPod touch için iOS 10.1’in ilk geliştirici beta sürümünü yayınladı.

 

9to5Mac sitesinin belirttiğine göre, iOS 10.1 beta geliştirici notlarında iki önemli değişiklik dikkat çekiyor. Bunlar hareket işleme ile ilgili bir düzeltme ve iPhone 7 Plus için bokeh özelliği olarak sıralanıyor.

Akıldan çıkarmamak gerekiyor ki, bu yayınlanan sadece ilk beta sürümü, yani daha fazla özellik, düzeltme ve iyileştirmeyi iOS 10.1 için yayınlanacak yeni beta versiyonlarında görmemiz mümkün olabilir.

iOS 10, Apple’ın şimdiye kadar çıkardığı en büyük iOS sürümlerinden bir tanesi. Bildirimler üzerinde yapılan önemli değişiklikler, yeniden tasarlanan Müzik uygulaması, Mesajlar için özel App Store, yüklü gelen Apple sistem uygulamalarını ana ekrandan kaldırma gibi yenilikler bu yeni sürümle geliyor.

Bokeh, her iPhone 7 Plus kullanıcısının merakla beklediği özellikler arasında yer alıyor olmalı. Apple bu ay başında iPhone 7 ve 7 Plus’ı tanıtırken, yıl sonu bitmeden önce büyük ekranlı iPhone’da alan derinlikli fotoğraflar çekmeyi sağlayacak özelliğin geleceğini söylemişti.

Eğer kayıtlı bir Apple geliştiricisiyseniz, Apple Geliştirici Merkezine giderek beta sürümünü indirmeye başlayabilirsiniz. Apple, iOS 10.1 public beta sürümünün de bu cuma günü yayınlanacağını kaydetti. Böylelikle daha fazla iPhone 7 Plus sahibi fotoğraf çekerken bokeh özelliğinden yararlanabilecek.