Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

“GençBizz Lise Girişimcilik Programı” ile Başarısı Tescillenen Liseli Girişimciler Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali için Hazır

İlkokuldan liseye kadar öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedef alan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nın Türkiye finali 3-4 Haziran 2023 tarihlerinde Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“GençBizz Lise Girişimcilik Programı” ile Başarısı Tescillenen Liseli Girişimciler


GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nın Türkiye Finali Eskişehir’de gerçekleştirildi

 

  • “GençBizz Lise Girişimcilik Programı” ile Başarısı Tescillenen Liseli Girişimciler
  • Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali için Hazır

 

İlkokuldan liseye kadar öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedef alan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nın Türkiye finali 3-4 Haziran 2023 tarihlerinde Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programın birincisi olan Ankara Betül Can Anadolu Lisesi, Gen-E 2023 Avrupa Girişimcilik Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Genç Başarı Eğitim Vakfı, girişimci zihin yapısına sahip gençlerin ve çocukların yetişmesi için çalışmalarına yön verirken, iş dünyasındaki profesyonellerin ve girişimcilerin programlara aktif katılımlarını sağlayarak iş dünyası ve eğitim arasında köprü kuruyor. GençBizz Lise Girişimcilik Programı, vakfın 24 yıldır Türkiye’de uygulamakta olduğu, 14-18 yaş grubu lise öğrencilerinin rehber öğretmenleri ve iş dünyası gönüllü mentorları eşliğinde bir eğitim yılı boyunca girişimcilik becerilerini yaşayarak öğrendiği bir ekonomik eğitim programı olarak büyük ilgi görüyor.

Genç Başarı Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nın Türkiye finali etkinliği 3-4 Haziran 2023 tarihlerinde Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. GençBizz Türkiye Finali 1.si Ankara Betül Can Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kurulan Mun GençBizz Şirketi olurken, Bursa Tofaş Fen LisesiYılmaz GençBizz Şirketi ikinci, Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi – Manivela GençBizz Şirketi de üçüncü oldu. Bu yıl 24. kez düzenlenen GençBizz Lise Girişimcilik Programı, liseli gençleri bünyesinde bir araya getirip yaratıcı iş fikirleri ile kendilerini geliştirmeye olanak sunuyor.

 

“Gen-E 2023 Avrupa Girişimcilik Festivali”nde Türkiye’yi temsil edecek

 

Ulusal finalde 670 girişim arasından seçilen 15 finalist takım, şirket stantlarında iş fikirlerini tanıtma olanağı bulurken dereceye giren ekipler jüri üyeleri ile yapılan mülakatlar ve takım sunumları sonucunda belirlendi.  Dereceye giren 1. ekip, bu sene Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın ev sahipliğinde 41 Avrupa ülkesinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşecek olan “Gen-E 2023 Avrupa Girişimcilik Festivali”nde Türkiye’yi temsil edecek.

GençBizz Lise Girişimcilik Programı Türkiye Finali, Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda ve UPS Türkiye ile PMIEF’in program sponsorluğunda gerçekleşti. Türkiye final organizasyonu kapsamında İş Bankası, ManpowerGroup Türkiye ve HPLife özel ödülleri gençlere sunuldu.

 

Gençler, iş dünyasından rol modellerle bir arada çalışıyor

 

Genç Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Çelik Ören, GençBizz Lise Girişimcilik Programıyla gençleri iş dünyasıyla buluşturarak, gençlerin 21. yy becerilerinin ve istihdam edilebilirliklerinin artırılmasını hedeflediklerini belirterek, “Gençler, iş dünyasından rol modellerle bir arada çalışıyor, iş insanlarını sadece uzaktan dinlemiyor, onlarla birlikte işlerini yönetiyor, onlardan mentorluk alıyorlar. İş dünyası ile bu etkileşim sadece gençleri geliştirip iş yaşamına hazırlamamakta, aynı zamanda iş dünyasındaki aktörleri de yeni nesil ile tanıştırmakta ve onlarla iş hayatında aynı iş ortamını paylaşmaya hazırlamaktadır. Çalışmalarımız ile gençlerin girişimci zihin yapısına sahip ve 21. YY. becerileri ile donanmış bireyler olmasını hedeflerken, iş dünyasının dahiliyeti ile yürüttüğümüz mentorluk programlarımızla gençlerle iş dünyası arasında bir köprü kuruyor ve iş dünyasının da gelecek nesil için hazırlanmasını sağlıyoruz. Katılan ve kazanan tüm takımlarımızı tebrik ediyorum.” derken;

Farklı çözümler üreten bir gençlik var

 

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle de  salt bir fikir yarışması olmasının çok ötesindeki organizasyonu en önemli kılan unsurun liseli gençlerin girişimcilik kültürü ve ruhuyla buluşması olduğunu vurgulayarak, “Bir fikir bulma, bunları hayata geçirme, geliştirme, önlerine çıkan problemlere çözüm üretme, fikrin işlerliği konusunda insanları ikna etme sürecinde gençlerimizin edindiği tecrübeler paha biçilemez” dedi.   İklim değişikliğinin dünyanın sürdürülebilirliğini tehdit ederken çözümlerin aciliyetinin her geçen gün arttığına da dikkat çeken Lüle, “Program ile bir kez daha gördüm ki günümüz trendlerini çok iyi yakalayan, yapay zekâyı işin içine katan, ama diğer taraftan sürdürülebilirlik konusunda konuşmak yerine artık bir şeyler yapmak gerektiğini düşünen ve yapan, elinden geldiğince buna katkı sunmaya çabalayan, doğa ve çevrenin korunmasına zihnini yoran, farklı çözümler üreten bir gençlik var” diye konuştu.

Ankara Betül Can Anadolu Lisesi, gıda israfının önüne geçmek ve gıda kıtlığını azaltmak amacıyla muz kabuklarının atık  dönüşümü yoluyla doğal kaynakları kullanarak glutensiz ve sağlıklı bir un üreten Mun ile GençBizz Türkiye Finali 1.si ve En iyi satış / pazarlama ödülünün sahibi olurken, Bursa Tofaş Fen Lisesi, hammaddesini ağaç yerine gübreden alınan selüloztan elde edilen, selülozu saflaştırma işlemlerine tabi tutarak hamur haline getirip kağıt üreten Yılmaz projesi ile  GençBizz Türkiye Finali 2.si ve En inovatif ürün ödülünün sahibi oldu.

 

GençBizz Türkiye Finali 3.sü ise;  Eco Plus Glass adlı ürünün, inşaat ve otomotiv sektörlerinde kullanılan cam malzemenin yenilenebilir ve çevre dostu bir versiyonu olan Manivela ile Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi oldu.

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, yapay zeka tabanlı bir uygulama ile kullanıcılara sağlıklı bir bitki yetiştirme deneyimi sunan Crocodele projesi ile Türkiye İş Bankası Özel Ödülü’nün, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi de pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle elde edilen polyester olarak kullanılarak tek kullanımlık medikal tekstil ürünleri üreten Albero ile HP LIFE Sürdürülebilirlik Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Bursa Bilfen Anadolu ve Fen Lisesi, sektörde yaygın olarak bulunan 5 farklı bitki türü için özel olarak formüle edilmiş agar agar jel küpler üreten Vitaplant ile En iyi Stant Ödülü ve Manpower En İyi İş Yönetimi Özel Ödülü’nün sahibi olurken, İstanbul Hisar Okulları da, mobil ve web tabanlı uygulamalar aracılığıyla erişilebilen, finansal işlemleri kolaylaştıran ve eğitici içerikler sunan bir hizmet olan Kumpara ile En iyi sunum ödülünü kazandı.

 

GençBizz Lise Girişimcilik Programı; 14-18 yaş grubu lise öğrencilerinin, iş dünyası gönüllüleri mentorluğunda ve öğretmenlerinin rehberliğinde; kendi küçük ölçekli şirketlerini sıfır sermaye ile kurdukları, okul sınırları içerisinde gerçek ürün / hizmet üreterek satış yaptıkları, yönettikleri, ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıkları, program sonunda şirketlerinin tasfiye ettikleri  öğrenmeye dayalı bir ekonomik eğitim programıdır.

123 ülkede yaklaşık 60 yıldır uygulan program; “Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı” ve “Avrupa Birliği İşletmeler Genel Müdürlüğü”nce resmen tanınmıştır.  GençBizz Lise Girişimcilik Programı ile yakın gelecekte sosyal-ekonomik hayata yön verecek olan gençler ile iş dünyası buluşturularak, gençlerin kişisel gelişimleri, yetkinlikleri ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedeflenmektedir.

 

Genç Başarı Eğitim Vakfı: 1999 yılında kurulan Genç Başarı Eğitim Vakfı, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Genç Başarı Eğitim Vakfı, gençlerin girişimci zihin yapısına sahip olması ve iş yaşamına aktif katılımlarını sağlamak amacıyla, iş dünyası ile eğitim arasında köprü kurmaktadır. Vakıf, ilköğretimden üniversite son sınıfa kadar farklı yaş gruplarına yönelik, yaparak öğrenme temelli eğitim programları tasarlamakta ve uygulamaktadır. İş Dünyası, Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından geliştirilen ve uygulanan programlar içerisinde yer almakta, yapılandırılmış çalışmalar doğrultusunda öğrencilerle tecrübelerini, bilgilerini paylaşmakta ve öğrencilere mentorluk yapmaktadır.