Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Gençlerin robotlara olan ilgisine FANUC ve WorldSkills desteği

Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC ile mesleki beceriler alanında dünya şampiyonaları düzenleyen WorldSkills, geçtiğimiz günlerde Lüksemburg’da gerçekleştirilen Robot Sistemleri Entegrasyonu Yarışması’na ev sahipliği yaptı.

FANUC ve WorldSkills’den dev iş birliği

Genç robot programcılarından Robot Sistemleri Entegrasyonu Yarışması’nda kıyasıya mücadele

Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC ile mesleki beceriler alanında dünya şampiyonaları düzenleyen WorldSkills, geçtiğimiz günlerde Lüksemburg’da gerçekleştirilen Robot Sistemleri Entegrasyonu Yarışması’na ev sahipliği yaptı. 11 ülkeden genç robot programcılarının mücadele ettiği yarışmada altın madalyanın sahibi Almanya olurken gümüş madalyayı Tayvan, bronz madalyayı ise Polonya kazandı.

Donanım ve yazılım için her bir önemli bileşeni kendi bünyesinde geliştiren ve üreten tek şirket olarak fabrika otomasyonuna güç katan FANUC, yaptığı iş birlikleriyle de sektörüne destek olmaya devam ediyor. FANUC bu doğrultuda mesleki yetkinliklerin geliştirilmesi için dünya çapında çeşitli şampiyonalar düzenleyen WorldSkills ile önemli bir iş birliği gerçekleştirerek Robot Sistemleri Entegrasyonu Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz günlerde Lüksemburg’un Esch-sur-Alzette şehrinde gerçekleştirilen yarışmaya 11 ülkeden genç robot programcıları katılım gösterdi. Bu yıl 15’in üzerinde farklı mekanda gerçekleşen büyük ölçekli “WorldSkills Competition 2022 Special Edition” etkinliğinin yeni eklenen bir parçası olarak ilk kez düzenlenen yarışmanın kazananı Almanya olurken altın madalyanın sahibi oldu. İkinci olan Tayvan gümüş madalya, üçüncü olan Polonya ise bronz madalyayı elde etti.

Press release Worldskills Luxembourg Winners

Gençlerin robotlara olan ilgisine FANUC ve WorldSkills desteği

WorldSkills ile gerçekleştirdikleri iş birliği ve yarışmaya dair değerlendirmelerde bulunan FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit,

“Genç robot programcılarını teşvik etmek için küresel bir ortaklık kurmak istedik ve bu noktada WorldSkills’in misyonu ve vizyonu iş birliğimizi mümkün kıldı. Şu an dünyada otomasyona yönelik eğilim ilerliyor ve robotlar artık yalnızca endüstriyel şirketlerde ve KOBİ’lerde değil, el sanatları ve tarımda bile yaygın olarak kullanılıyor. Bunun tam tersi şekilde birçok ülkede uygun şekilde eğitilmiş kalifiye işçi eksikliği mevcut. WorldSkills ile kurduğumuz ortaklık sonucunda Robot Sistemleri Entegrasyonu Yarışması’nı düzenledik ve Almanya, Avusturya, Fransa, Macaristan, Lüksemburg, Polonya, İngiltere, Hindistan, Japonya, Singapur ile Tayvan’dan robot programlama takımları katıldı. Bu organizasyon sayesinde gençlere robot programlama hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı vererek onların bu alana olan ilgisini daha yukarılara taşıdık. Bir sonraki WorldSkills uluslararası şampiyonası ise 2024 yılında Fransa’nın Lyon kentinde yapılacak. Önümüzdeki yıl ise Polonya’nın Gdansk şehrinde Avrupalı katılımcılar için bir mesleki eğitim ve beceri mükemmellik yarışması olan EuroSkills’e ev sahipliği yapacağız” dedi.