Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

General Mobile Google ile işbirliği yaptı

Uluslararası geçerliliği bulunan, Google iş birliğinde sunulan Android Mobil Sertifika programını eğitim kapsamına alan General Mobile, iş ortaklarının Google temelli işletim sistemi Android’i yakından tanımasına olanak sağlıyor.

General Mobile Google İş Birliği ile Android Sertifika Programını Yaygınlaştırmayı Hedefliyor!

Türkiye’nin yerli ve akıllı mobil ürünler geliştiren markası General Mobile, mobil teknoloji trendlerini takip ve teşvik etmeyi sürdürüyor. Uluslararası geçerliliği bulunan, Google iş birliğinde sunulan Android Mobil Sertifika programını eğitim kapsamına alan General Mobile, iş ortaklarının Google temelli işletim sistemi Android’i yakından tanımasına olanak sağlıyor.

Güncel teknolojilere sahip akıllı çözümleri, yüksek kalite standartlarında ve ulaşılabilir şekilde hayata geçiren General Mobile, Google İş Ortaklığı ile Android Mobil Sertifika (ACM) programını çalışanlarının ve satış noktalarında ürünlerinin tanıtımını gerçekleştiren satış temsilcilerinin almasını teşvik ediyor. General Mobile, uluslararası geçerliliğe sahip bu programı eğitim kapsamına alarak, iş ortaklarının Android’i daha yakından tanımalarını sağlıyor ve paydaşlarının kariyer gelişimine katkıda bulunuyor.

Google ile yapılan iş ortaklığını değerlendiren General Mobile Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkay Cihaner;

“Android Mobil Sertifika programını teşvik ederek çalışanlarımızın ve ürünlerimizi ilk elden tanıtan satış temsilcilerinin trendlere hâkim olmasını istedik. Böylece mobil teknolojilerdeki en son gelişmelere ve trendlere hakim olacaklar. Müşterilerini ürünleri hakkında doğru bilgilendirmeyi görev edinmiş bir marka olarak, kullandığımız Android teknolojisinin sağladığı faydaları ve sunduğu hizmet yelpazesini ne kadar iyi anlatabilirsek müşterilerimizi o kadar çok mutlu edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Sertifika programının faydalarına dair yapılan bir araştırma, çalışanların ne sattıklarını daha iyi anlayarak müşterilerine daha hızlı çözüm sunduğunu, bunun da mağaza içi hizmet süresini yüzde 25 oranında azalttığını ortaya koyuyor. Android cihazlara geçiş sırasında yapılması gerekenleri de içeren program, çalışanların müşterilerin endişelerini önemli oranda azaltmasını sağlıyor. Bilgilendirme sayesinde cihaz iadelerinde yüzde 60 oranında azalma görülürken Android’in Google temelli bir işletim sistemi olduğu bilgisi alıcıların algısını yüzde 74 oranında olumlu etkiliyor.

Android Mobil Sertifikası uluslararası geçerliliğe sahip

Programın içeriğinde Android Google ilişkisi, ekosistemi, Google uygulamaları, Android’in müşterilerine göre nasıl konumlandırılacağı gibi on ayrı başlık yer alıyor.  Her biri ayrı test içeren on başlığı tamamlayan kullanıcılar, uzman rozetlerinin kilidini açarak daha fazla uzmanlaşma imkânı buluyor. Testleri başarı ile geçenler Google’ın uluslararası geçerliliğe sahip Android Mobil Sertifikası’nı almaya hak kazanıyor.