Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Sesle Çalışan Harman Kardon Cortana Hoparlör Geliyor!

Harman Kardon Cortana Hoparlör Geliyor, Amazon Echo'ya yeni Rakip! Microsoft IoT cihazlar konusunda ilk adımı Harman Kardon ile yapıyor!

Microsoft’tan Amazon Echo’ya Rakip, Harman Kardon Cortana Hoparlör!

Microsoft’un Amazon Echo rakibi Harman Kardon Cortana Speaker önümüzdeki sene satışa çıkıyor!

Harman Kardon Cortana Hoparlör Microsoft’un bu alandaki bir çok ürününün ilki olabilir. Microsoft, ses şirketi Harman Kardon ile Cortana kişisel asistanının yer aldığı yeni cihazı önümüzdeki yıl üretmeye ve satmaya başlayacak.

Sesle aktive olan speaker, Hoparlör Amazon Echo’ya benzer şekilde silindirik bir tasarım ile karşımıza çıkacak. Ayrıca Cortana kişisel asistanın yer aldığı cihaz önümüzdeki yıllarda buna benzer cihazların ilki olabilir.

Sesle Çalışan Harman Kardon Cortana Hoparlör Geliyor!

Cihazın tanıtım videosunda da belirtildiği gibi cihaz 2017 yılında üretilip satılacak. Bu cihazla Cortana IoT  “Nesnelerin İnterneti” cihazları konusunda önemli bir adım atıyor ve bunun  devamının geleceği kesin.

Microsoft  the Cortana Devices SDK  ile bir çok üretici ile ortak projelere imza atmayı hedefliyor.

Akıllı ev aletleri piyasasında rekabet gittikçe artıyor. Google’da hatırlanacağı üzere Google Android Things isimli Akıllı Ev Ürünlerine Özel İşletim Sistemi duyurdu.

Harman Kardon ile ortaklık Microsoft’un bu alandaki ilk önemli ortaklığı. Şirket Amazon,Google gibi rakiplere karşı akıllı telefonlarda yaptığı hataları yapmak istemiyor. Treni kaçırmak niyetinde değil.

 

Microsoft

Eweek