Sosyal Medya

Fintech

Girişim hızlandırma programı Boost The Future başladı!

Endeavor Türkiye ve Akbank işbirliği ile gerçekleştirilen girişim hızlandırma programı Boost The Future, 7 Aralık Salı günü açılış etkinliği ile başladı. Programa seçilen 12 teknoloji girişimcisi, şirketlerini geleceğe taşımak için 10 hafta boyunca online eğitimlere ve atölyelere katılacaklar.

Geleceği Yaratan Girişimcileri Buluşturan

Boost The Future Hızlandırma Programı Başladı

Endeavor Türkiye ve Akbank işbirliği ile gerçekleştirilen girişim hızlandırma programı Boost The Future, 7 Aralık Salı günü açılış etkinliği ile başladı. Programa seçilen 12 teknoloji girişimcisi, şirketlerini geleceğe taşımak için 10 hafta boyunca online eğitimlere ve atölyelere katılacaklar.

4 senedir Endeavor Türkiye tarafından Akbank iş birliğiyle yürütülen Boost The Future, geçtiğimiz senelerde StartupCampus ismiyle düzenleniyordu. Bu sene geliştirilmiş içeriği ve mentor ağı ile yoluna devam eden programın seçilen girişimleri; Anda Burada, Co-one, ConectoHub, F-Ray, Hesap co, Kidolog, Omnicourse, Opzone, Pivony, VenueX, Wisho ve Yancep oldu. Programa katılma hakkı kazanan girişimlerin ortalama yaşı 1.5, kurucuların ortalama yaşı 33 ve ortalama ekip büyüklüğü 5 kişiden oluşuyor.

Ücretsiz olan programa katılan 12 Start-up kurucusuna, özel olarak tasarlanmış eğitim ve atölyelere katılma, Akbank LAB ile yakından çalışma fırsatı yakalama, Endeavor’ın deneyimli mentorlarından destek alma ve yatırımcılarla tanışma fırsatı sunuluyor. Ayrıca hızlandırma programına dahil olan girişimciler, Endeavor’ın Girişimci Seçim ve Destek ekibi tarafından yakın takibe alınarak Endeavor Yerel Seçim Panelleri’ne katılım önceliğine sahip oluyorlar.

Programa dahil olan girişimler aynı zamanda seçkin bir girişim grubuna katılma şansı da yakalayacaklar. Böylece benzer zorluklarla karşılaşan girişimcilerle bir araya gelerek Endeavor çatısı altında bir paylaşım ve öğrenim ortamına girecekler.

Programın açılışında konuşan Endeavor Türkiye Yönetimi Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, programa katılma hakkı kazanan 12 girişimin kurucularını kutlayarak,

“Endeavor olarak bu programı 4 yıldır Akbank iş birliğinde yürütüyoruz. Öncelikle Akbank’a bu değeril ve köklü iş ortaklığımız için çok teşekkür ediyorum. Her sene heyecan içinde başvuruların kalitesinin arttığını görüşoruz ve bu durum çıtamızı yükseltmek için bizi fazlasıyla motive ediyor. Girişimcilere önerim; ilk günden global düşünmeleri ve başarılı müşterilerinin benimsediği bir şirket olabilmek için hem iyi bir ekip kurmaları, hem de çalışanların sevdiği bir şirket yaratmayı hedeflemeleri. Tüm girişimcilere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal ise yaptığı konuşmada,

“Türkiye girişimcilik ekosisteminde Akbank olarak ciddi bir ayak izimiz var. Endeavor’la bu alanda birçok iş birliğimiz bulunuyor ve ekosistemdeki etkimizi daha da arttırmak istiyoruz. Bir banka olarak sadece Fintech şirketleri değil tüm vizyoner fikirleri destekleme hedefindeyiz. Hep birlikte Türkiye’den dünyaya açılan çok başarılı örnekleri görüyoruz. Baştan büyük düşünmek çok önemli Boost the Future’a katılmaya hak kazana tüm girişimcilere bu yolda desteğimizi sürdüreceğiz. Umuyorum herkes için çok başarılı bir program olur” dedi.

3 ay sürecek programın son gününde girişimcileri yatırımcılarla buluşturacak Demo Day Etkinliği gerçekleştirilecek. Türkiye girişim ekosisteminin önemli temsilcilerinin davet edileceği Demo Day’de girişimciler, kendilerini tanıtma ve yatırım bulma yolunda önemli birer fırsat yakalayacaklar. Detaylar için www.boostthefuture.org.tr sitesini ziyaret ediniz.

Endeavor Türkiye Hakkında

Merkezi New York’ta olan, etkin girişimcileri destekleyen ve 33 ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği, Türkiye’de 2006 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyeleri ve mentörlerinin desteğiyle büyüme aşamasındaki ScaleUp şirketleri tespit ederek büyümelerine ivme kazandırmaktadır. Tüm dünyadan 1700’den fazla girişimci ve 3200’den fazla mentörü ağında bulunduran Endeavor’ın, Türkiye’den seçilen 68 şirketi arasında Yemeksepeti, Insider, Gram Games ve son dönemde exit yapmış olan Peak Games, iyzico ve Foriba gibi başarılı şirketler bulunuyor. Detaylar için www.endeavor.org.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.