Sosyal Medya

Otomobil

GM’nin Ultium Elektrik Motorları yeni nesil EV’lere güç sağlayacak

GM yeni nesil elektrikli otomobilleri ve kamyonları için kullanılacak Ultium elektrik motorlarını ve tahrik ünitelerini sergiliyor.

GM’nin Ultium Elektrik Motorları yeni nesil EV’lere güç sağlayacak

Hummer EV gibi gelecekteki araçlarda GM’nin Ultium Elektrik Motorları ve bataryaların kullanıldığını görebiliriz…

İlk olarak Corvet’leri ve Pickup’larıyla tanınan GM-General Motor; diğer ABD’li otomobil şirketleri gibi otomobilin yeni geleceği olarak gösterilen elektrikli otomobilleri – EV’leri kucakladı. Bunun için Ultium Bataryalarının üretilmesi için gelecek planlarını daha önce açıklamıştı. Şimdi ise 2020 Bolt EV lansmanı öncesinde; yeni nesil elektrikli otomobilleri ve kamyonları için kullanılacak Ultium elektrik motorlarını ve tahrik ünitelerini sergiliyor.

Saf teknoloji açısından pillerden biraz daha az heyecan verici olsa da, verimli ve güçlü motorlar EV başarısının anahtarıdır. Örneğin, Tesla’nın yüzde 97’lik verimli kalıcı mıknatıs relüktans (PMR) motorları onu endüstri lideri EV yapan rakamlarının en büyük nedenlerinden biridir.

GM, beş Ultium Drive motorunun (tek hızlı şanzımanlarla paketlenmiş) EV’leri daha hafif ve daha verimli hale getireceğini söyledi. Bunun nedeni ise; güç elektroniğinin sürücü tertibatlarına yerleştirilmiş olması ve kapasiteyi artırırken kütlelerini yarı yarıya azaltmasıdır. Bu aynı zamanda Ultium motorları ve aküleri, kamyonetler ve performanslı elektrikli araçlar gibi yüksek çıkışlı araçlara ölçeklendirmeyi de kolaylaştırıyor.

Şirket, her şeyi kendi bünyesinde tutmak için motorları yeni nesil EV’lerle birlikte geliştirecek. Teknolojiyi kullanan gelecekteki araçlar arasında Cadillac’ın yeni duyurulan Lyriq lüks SUV’si , önümüzdeki ay çıkacak Hummer EV , yeni nesil Bolt EV ( gelecek yıla ertelendi ) ve  2021 yazında çıkacak Crossover  Bolt EUV yer alıyor .