Sosyal Medya

iPhone

Apple, salgın nedeniyle “iPhone arz sıkıntısı” konusunda uyardı

Apple, iPhone Arz sıkıntısı olabileceği konusunda uyardı. Coronavirus salgının etkisi Apple için beklenenden daha kötü olacak.

Coronavirus salgını etkileri Apple’ın planlarını alt üst etti

Coronavirus salgınının Apple’ın satış rakamlarına etkisinin olacağını bekliyorduk. Salgının kontrol altına alınamaması sonrasın “Arz Kıtlığına” kadar gelmiş görünüyor.  Apple, salgın nedeniyle ” iPhone arz sıkıntısı “ konusunda uyardı.

Coronavirus salgının sonuçları Apple açısından beklenenden daha kötü olacak. Teknoloji devi üretime devam etmesine rağmen, Global iPhone tedarikinin “Geçici olarak kısıtlanacağı” konusunda uyarılarda bulundu.

Apple’ın Çin’deki üretim ortakları fabrikaları yeniden çalışır hale getirse bile, üretim hızı tahmin edilenden daha yavaş ilerliyor. Yakın gelecekte iPhone 11 bulmak oldukça zor olabilir.

Apple arz sıkıntısı nedeniyle en az seviyede ürün gönderecek. Global Pazarda satışların şiddetli düşmesi bekleniyor.

Apple global pazarın taleplerini karşılamakta zorlanabilir. Çin’de Apple mağazaları açılmış olsa bile gelen sayısı da oldukça az. iPhone’un en büyük pazarlarından birisi yine üretimin yapıldığı Çin ve salgın yüzünden ciddi gelir kaybı olacak.

Yine de Apple; çalışanlarının sağlığının “en büyük önceliği” olduğunu ve operasyonları mümkün olduğunca güvenli bir şekilde geri yüklemeyi amaçladığını vurguladı.

Sonuç olarak Mart ayının sonunda Apple’ın 2020 ilk çeyrek rakamlarının beklenenin bir hayli gerisinde olacağı belli oluyor. Apple salgının etkilerini diğer amiral gemisi üreticilerden çok daha fazla hissedebilir.

Apple Newsroom