Sosyal Medya

iPhone

Coronavirus Salgını iPhone Üretimini Sekteye Uğratabilir

Yeni iPhone modelleri Coronavirus Salgınından nasıl etkileniyor? Coronavirüs Salgını Apple'ın üretim planlarını alt üst edebilir.

Coronavirus Salgını Apple’ın üretim planlarını alt üst edebilir

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan Coronavirüs‘ü Apple’ın üretim planlarını sekteye uğratabilir.

Apple, Coronavirüs salgını nedeniyle planlandığı kadar çok iPhone üretemeyebilir.

Apple’ın Çin’deki tedarikçilerinden 2020’nin ilk yarısında 80 milyona kadar iPhone üretmesini istediğini iddia eden Nikkei’nin bir raporuna göre; geçen yılki üretim oranına göre yüzde 10’luk bir artışı isteniyor.  Söz konusu raporda ayrıca üretim isteğinin 65 milyonluk kesiminin daha eski bir modelin üzerine inşa edilmesi beklenen iPhone SE2 modelinin olduğu ve 15 milyonluk kesiminde Mart ayına kadar üretilmesinin gerektiği belirtilmiş.

Ancak Apple’ın Çinli tedarikçileri giderek artan ve kontrol altına alınmasına uğraşılan Coronovirüs’ünün hem üretim hemde teslimat planlarını etkileyebileceği yönünde Apple’ı uyardığı belirtiliyor.

iPhone SE2 üretiminin Şubat ayının üçüncü haftasından sonra başlaması bekleniyordu

Bildiğimiz gibi muhtemel düşük bütçeli iPhone SE2 modelinin Şubat ayının üçüncü haftasından sonra üretilmeye başlanması planlanıyordu. Sadece bu değil şirket ayrıca; AirPod’ların üretimini 2020’nin ilk yarısında 45 milyon adede kadar artırmayı planlıyordu (Apple 2019’da 60 milyon AirPod sattı).

Ancak tedarik zincirinde yer alan isimsiz bir yöneticinin verdiği bilgiye göre, hem satış noktalarında, hem de üretim tarafında virüsün büyük belirsizlikler yarattığını söylüyor.

Ölümcül Coronavirüs’ü Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıktı ve hızla yayıldı. Şu ana kadar 106 kişi hayatını kaybetti, 4500’den fazla da hasta tedavi altında…