Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Google’ın AdSense Mobil Uygulamaları Artık Çalışmıyor!

Google, AdSense Uygulamalarını iOS ve Android'den Kaldırıyor. Google, AdSense Mobil Uygulamaları Artık Çalışmıyor!

Google, AdSense Uygulamalarını iOS ve Android’den Kaldırıyor

Google, AdSense Mobil Uygulamaları Artık Çalışmıyor!

Google 2019 yılında, iOS ve Android’deki bağımsız mobil uygulamaları sonlandırarak yayıncılar için Google AdSense’in mobil deneyimini değiştireceğini resmi olarak duyurmuştu. Yine de şirket, kullanıcıların üçte birinden fazlasının reklam gelirlerini kontrol etmek için mobil uygulamaları kullandığını gayet iyi biliyor.

Hal böyleyken bile muhtemelen hem iOS hem de Android uygulaması geliştirmek için fazla da uğraşmak istemedi galiba. Zira Google, raporlama aracını bir web deneyimine taşımanın, her iki platformda da daha iyi ve birleşik bir deneyim sunmalarına izin vereceğine de inanıyor…

Google yaptığı açıklamada,

“Tüm platformları destekleyen ortak bir web uygulamasına yatırım yaparak, mobil cihazlar için optimize edilmiş AdSense özelliklerini bugün yapabileceğimizden çok daha hızlı sunabileceğiz” demişti.

Bu plan artık hayata tam olarak geçirilmiş görünüyor. Son 3 gündür Google Adsense mobil uygulaması artık çalışmıyor….

Peki şimdi ne olacak?

Google AdSense Mobil Sürümüne Nasıl Erişilir?

Artık mobil cihaz kullanan yayıncılar, Google AdSense hesapları ve kazançlarıyla ilgili bilgilere erişmek için masaüstünde kullandıkları temel URL https://www.google.com/adsense/ web adresini kullanabilir.

Web sürümünde, Ana Google AdSense kontrol paneli sayfası, artık kullanıcıların masaüstünden bildiği aynı kart biçimindeki raporları kullanan bir mobil sürüm sunuyor. Mobil sayfa teknik olarak Google AdSense’teki reklam birimlerinin ayarlanması veya daha ayrıntılı raporlama gibi diğer alanlara erişim sağlarken, şu anda yalnızca gösterge tablosu denilen ödeme tablosu için mobilden rahat görüntülenecek şekilde optimize edilmiş durumda.

Google’ın mobil deneyimi diğer bölümlere genişletip genişletmeyeceğine dair bir bilgi yok. Ancak işlevsellik anlamında bir kayıp söz konusu değil…

Google AdSense Uygulaması artık çalışmıyor

Uygulamayı mobil cihazlarına yüklemeye devam eden kullanıcılar için, uygulama bu hafta çalışmayı durdurmuş gibi görünüyor. Zira bizde testlerimizde yaklaşık 3 gündür herhangi bir veri çekmediğini gözlemledik.

Tarayıcı içinde yer işareti kullanmak istemeyen kullanıcılar için, Google AdSense deneyimine (WebApp) nasıl bağlantı ekleneceğine ilişkin talimatları burada bulabilirsiniz.

Apple iOS

  • ‌iPhone‌ veya ‌iPad‌ cihazınızda Safari’yi başlatın. (Bu yalnızca IOS’ta Safari ile çalışır)
  • Safari’de, üstteki URL çubuğuna “www.google.com/adsense/” yazın.
  • Ekranın altındaki Paylaş simgesine dokunun. (Bu, ok yukarıyı gösteren karedir, genellikle ortadaki simgedir)
  • Eylemler listesine gidin ve Ana Ekrana Ekle’ye dokunun.
  • Artık bağlantının adını değiştirme olanağına sahip olacaksınız. Varsayılan “Ana Sayfa – Google AdSense” diyecektir. Basit olması için bunu “AdSense” olarak değiştirmenizi öneririz.
  • Ekranın sağ üst köşesindeki Ekle’ye dokunun.
  • Yeni “WebApp” bağlantınız artık ana ekranınızda. Buradan, cihazınızdaki diğer herhangi bir uygulama gibi taşıyabilirsiniz.

Android

  • Cep telefonunuzda veya tabletinizde Chrome’u başlatın. (Bu yalnızca Android’de Chrome ile çalışır)
  • Chrome’da, üstteki URL çubuğuna “www.google.com/adsense/” yazın.
  • Menü simgesine (sağ üst köşedeki 3 nokta) dokunun ve Ana ekrana ekle’ye dokunun.
  • Artık kısayol için bir ad girebileceksiniz (“AdSense” öneririz) ve ardından Chrome bunu ana ekranınıza ekleyecektir.
  • Buradan, cihazınızdaki diğer uygulamalar gibi “WebApp” bağlantısını taşıyabilirsiniz.

Google, yakın zamanda Alışveriş uygulamasını da durdurduğu için WebApps kullanımını destekliyor gibi görünüyor . Mobil cihazlarda “yerel” görünen web deneyimleri oluşturma yeteneğiyle birlikte, Google’dan gelen daha fazla değişiklik olabilir.