Sosyal Medya

Android

Google, Android Auto telefon uygulamasını sonlandırıyor

Google özellikle "Asistan sürüş modu" bittiğinde, Android 12 çalıştıran telefonlarda eski Android Auto deneyimini sunmayı sonlandırıyor.

Google, Android Auto telefon uygulamasını sonlandırıyor

Bu uygulama yerine Android kullanıcıları Google Asistan sürüş modu’nu deneyebilir.

Arabanızda akıllı telefonunuza ulaşmanın en kolay yollarından biri olarak bilinen Android Auto sayesinde, telefonunuza elinizi bile sürmeden, Google Haritalar, Müzik Uygulamaları ve verilerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

Elbette ayrıca Google uyumlu bir gösterge ekranı olmayan modeller ve kişiler için doğrudan telefonda bir Android Auto deneyimi de sunuyor. Google gecikmeli de olsa “Asistanlı Sürüş Modu” üzerinde uzun süredir çalışıyor.

Burada kritik ve önemli detay Google özellikle “Asistan sürüş modu” bittiğinde, Android 12 çalıştıran telefonlarda eski Android Auto deneyimini sunmayı sonlandırıyor.

Google’ın 9to5Google ile paylaştığı bir açıklama bu planı doğruluyor. Açıklamada “Google Asistan sürüş modu, mobil sürüş deneyimindeki bir sonraki evrimimizdi” denildi.

“Android Auto’yu desteklenen araçlarda kullananlar için bu deneyim ortadan kalkmıyor. Telefon deneyimini (Android Auto mobil uygulaması) kullananlar için Google Asistan sürüş moduna geçilecek. Android 12’den başlayarak, Google Asistan sürüş modu, yerleşik mobil sürüş deneyimi olacak. Şu anda paylaşacağımız başka ayrıntı yok.”

Google bu değişikliği onaylamadan önce, Android 12 çalıştıran bazı Pixel sahipleri, Android Auto uygulamasını telefonlarında çalıştırmaya çalışırken bir bildirim aldı. Android Auto’nun artık “yalnızca araba ekranlarında kullanılabildiğini” söyledi ve bunun yerine Google Asistan sürüş deneyimini denemelerini önerdi.

Yeni Google Asistan deneyiminin ileriye dönük odak noktası olacağı göz önüne alındığında, geçiş yapmak çoğu insan için büyük bir sorun olmayacak. Ancak telefonunuzu Android 12’ye yükseltmezseniz, en azından şimdilik Android Auto uygulamasını çalıştırmaya devam edebilirsiniz….