Sosyal Medya

Android

Google Android Telefonların Pil Ayarını Yanlışlıkla Değiştirdi

Google Dahili Yapması Gereken Testi Yanlışlıkla "Birden Fazla Kullanıcıya Sunduğunu" açıkladı. Android Telefonunuzda bu sıkıntılar varsa Pil Tasarrufu ayarınızı Kontrol Edin! Google Android Telefonların Pil Ayarını Yanlışlıkla Değiştirdi.

Android Pie Kullanan Android Telefon Sahipleri, Pil Ayarınız Değişmiş Olabilir!

Google Android Telefonların Pil Ayarını Yanlışlıkla Değiştirdi. Google Android Batarya Testini dahili olarak gerçekleştirmesi gerekiyordu, Ancak bir şeylerin yanlış gittiği ortada…

Bazı Android kullanıcıları, son birkaç gündür cep telefonları ile ilgili bazı garip şeyler farketti. Örneğin;

Uygulamalar arka planda güncellemeyi durdurabilir, ekranınız kilitlendiğinde konum hizmetleri kullanımda olmayabilir ve bildirimleriniz gecikebilir!

Google Android Telefonların Pil Ayarını Yanlışlıkla Değiştirdi

Bunun nedeni; Google’ın Android Pie çalıştıran bazı telefonlarda pil tasarrufu özelliğini uzaktan etkinleştirmesini sağlamasıdır!

Şirketin Pixel Takımı Reddit’te Perşembe günü bir dahili testin “Yanlışlıkla daha fazla kullanıcıya sunulduğunu” yazdı. Google, etkilenen kişiler için varsayılan olarak pil tasarrufu ayarını geri aldığından; açık olmasını tercih ederlerin tekrar etkinleştirmesi gerekebilir.

Söz konusu durumdan etkilenen cihazlar arasında Android Police‘e göre; Android Pie çalıştıran Google Pixel Kullanıcıları başta olmak üzere, OnePlus 6, Essential Phone ve Nokia 7+ bulunuyor.

Göreceli olarak aslında zararsız bir durum, ancak tercih etmeyenlerin pil tasarruf ayarlarını kontrol etmelerinde fayda var.