Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google Ay’a, Audi ile Gidiyor!

Google uzay yarışına destek vermek amacıyla 2007 yılında Google Lunar Xprize isimli yarışmayı duyurmuştu. Bu yarışmaya katılan son ekip ise Audi oldu.

Google uzay yarışına destek vermek amacıyla 2007 yılında Google Lunar Xprize isimli yarışmayı duyurmuştu. Bu yarışmaya katılan son ekip ise Audi oldu.

Google, yeni dönemdeki uzay çağı yarışına hız vermek için 30 milyon dolarlık bir adım attı. Google başlattığı yarışmada katılımcılardan Ay yüzeyinde 500 metrelik bir mesafeyi kat edebilecek ve aynı zamanda Dünya’ya yüksek çözünürlüklü görüntüler iletecek Ay araçları üretmelerini istiyordu.

Dünya çapında bir çok bağımsız araştırmacı kurdukları takımlarla yarışma için çalışmaya başladı ancak rekabet ortamını daha da kızıştıracak bir şirket yarışmaya katılmaya karar verdi. Bu şirket ise Audi.

rover

Aracın adı aklımızda kalacak

Almanya’da bulunan Part Time Scientists isimli grupla çalışan Audi, Quattro araçlarının dört çeker sistemlerini araçta kullanmak için bilim adamlarına sundu. Bunun yanında araçların kasalarında kullandığı hafif malzemeler ve yeni elektrikli araçları olan Audi R8 e-tron modellerinde kullandıkları otopilot teknolojisini de Ay aracına ekledi. Adını da kolay kolay unutmayalım diye Audi Lunar Quattro koydu.

audi-lunar-quattro-01

Çıkış 2017’de

Şu an için aracın kameralarını ve sistemlerini yapay bir Ay yüzeyinde denemeye devam eden Audi ve Part Time Scientists grubu aracı 2017’de Ay yüzeyinde görmek istiyorlar. Ancak yarışan diğer iki grup GLXP ve Asrobotic and Hakuto araçlarını 2016’da göndermeyi planlıyorlar. Audi her ne kadar yarışa geç başlamış olsa da bir gerçek var. Kim Ay’a ilk ulaşırsa ulaşsın, kazanan biz olacağız.