Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google Bard’a Program Yazma ve Hata Ayıklama Yeteneği Ekledi!

Kodlama, görünüşe göre kullanıcılar tarafından en çok talep edilen özellikler arasında ve Google nihayet bu talebe kayıtsız kalmadı. Google'ın Bard sohbet robotu - Bart ChatBot'a artık programlama görevlerinde size yardımcı olması için program yazma ve hata ayıklama yetenekleri eklendi.

Google Bard’a Program Yazma ve Hata Ayıklama Yeteneği Ekledi!

Kodlama, görünüşe göre kullanıcılar tarafından en çok talep edilen özellikler arasında ve Google nihayet bu talebe kayıtsız kalmadı. Google’ın Bard sohbet robotu – Bart ChatBot’a artık programlama görevlerinde size yardımcı olması için program yazma ve hata ayıklama yetenekleri eklendi.

Teknoloji devi, kodlamanın kullanıcılarının en büyük isteklerinden biri olduğunu ve artık Bard’a kod oluşturma, hata ayıklama ve açıklama yeteneği verdiğini açıkladı.

 

Bard artık C++, Java, JavaScript ve Python dahil olmak üzere 20 programlama dilinde yazabiliyor.

 

Bard ChatBot şimdi Google’ın diğer ürünleriyle entegrasyon özelliğine sahip ve şirketin Python için bulut tabanlı not defteri ortamı olan Colab’a kod aktarabiliyor ve kullanıcıların Sheet’leri için işlevler yazmasına da yardımcı olabiliyor. Ayrıca yazılan kodlara açıklamalar ve hata ayıklama yetenekleri de eklendi..

Tam öğrenci dostu bir yetenek gibi görünüyor.

Özellikle Programlamayı öğrenmeye yeni başlıyorsanız bu oldukça yararlı olabilir, çünkü size belirli bir bloğun sahip olduğu çıktının neden bu şekilde düzenlendiğini de açıklıyor. Bana göre en önemli ise Bard artık istediğiniz gibi çalışmayan kodlarda hata ayıklamanıza da yardımcı oluyor.

Bir ChatGPT kadar olmasa da son dönemde, ChatGPT’nin çeşitli programlama dillerinde de mevcut kodu yazma ve geliştirme yeteneğine sahip olduğunu not etmek gerekirse, Google’ın Bard’a bu yeteneği vermesi belki de kaçınılmazdı. Google Bard’ı geliştirmeye devam ediyor. Bakalım başka hangi yetenekleri ekleyecek..