Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Google Domains Satıldı! Peki Google Domains Müşterileri Ne Yapacak?

Google Domains üzerinden alan adı satın alma işlemleri yakında kapanacak. Peki  mevcut müşteriler bu durumdan nasıl etkilenecek?  Konu ile ilgili açıklama "Google Domains hesabınızda yapılacak önemli değişiklikler" başlığı altında Google tarafından yapıldı. İşte Google'ın yaptığı bu konu ve süreçler ile ilgili açıklama..

Google Domains Satıldı! Peki Google Domain Müşteri Ne Yapacak?

 

Google Domains üzerinden alan adı satın alma işlemleri yakında kapanacak. Peki  mevcut müşteriler bu durumdan nasıl etkilenecek?  Konu ile ilgili açıklama “Google Domains hesabınızda yapılacak önemli değişiklikler” başlığı altında Google tarafından yapıldı. İşte Google’ın yaptığı bu konu ve süreçler ile ilgili açıklama…

 

Squarespace bugün, yaklaşık 10 milyon barındırılan alan adını içeren 180 milyon dolarlık bir anlaşmayla Google Domains’i satın aldığını duyurdu.

Squarespace, Google’ın yardımıyla tüm Google Domains müşterilerinin platformlarına sorunsuz bir geçiş yapmasını sağlayacak. Ayrıca, 2023’ün 3. çeyreğinde kapanması beklenen satın alma işleminden sonra en az 12 ay boyunca mevcut tüm alan adı yenileme fiyatlarını kabul edecek.

Sözleşmenin bir parçası olarak Squarespace, Workspace aboneliğiyle birlikte Google’dan en az üç yıl süreyle doğrudan alan adı satın alan tüm müşteriler için özel alan sağlayıcısı olacak.

Google Tarafından Müşterilerine Gönderilen Bilgilendirme!

Squarespace, tüm alan adı kayıtlarını ve ilgili müşteri hesaplarını Google Domains’den satın almak için anlaşmaya vardığını yakın zamanda açıkladı.

Şimdi ne olacak?

Şu anda herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor. Alanınız, Squarespace’e geçiş yapılana kadar kullanılmaya ve Google tarafından yönetilmeye devam edecek. Squarespace’e geçiş, satın alma işlemi tamamlanıp geçiş süreci başladıktan sonra ve büyük olasılıkla önümüzdeki birkaç ay içinde yapılacak.

Bundan sonra ne olacak?

Tüm müşteriler, önümüzdeki aylarda Squarespace Domains’e taşınacak. Alanınız taşındıktan sonra size bildirim gönderilecek. Squarespace Domains Squarespace’in sunduğu bağımsız bir alan kayıt operatörü hizmetidir.

 

Squarespace, Google Cloud DNS altyapısından yararlanmaya devam edeceğini açıkça taahhüt etmiştir. Diğer bir ifadeyle, geçiş sürecinde DNS güvenilirliği ve performansında herhangi bir değişiklik olmayacak.

 

Satın alma işlemi şu anda düzenleyici kurumlar tarafından onaylanmakta ve anlaşmanın tamamlanmasıyla ilgili diğer mutat şartlar uyarınca incelenmektedir. Satın alım tamamlandıktan sonra alan hesabınızın sahibi Squarespace olacak ancak alanlarınızı şu anda olduğu gibi Google Domains üzerinden yönetebileceksiniz. Ayrıca Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerliliğini koruyacak.

 

Squarespace’in alanlarla ilgili planlarını burada bulabilirsiniz.

 

Squarespace ve Google, kusursuz bir geçiş için yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor. Hesabınız Squarespace’e geçirilmeden önce, kısa süreliğine Google’ın altyapılarından yararlanılarak Squarespace tarafından yönetilecek. Geçiş döneminin ardından Squarespace, size alan hizmetleri sunmakla yetkili tek taraf olacak. Satın alma işlemini takip eden geçiş döneminde, müşteri bilgileriniz ve varsa fatura bilgileriniz Squarespace’e aktarılacak. En erken 30 gün sonra gerçekleşecek geçişin ardından verileriniz, Squarespace Gizlilik Politikası‘na tabi olacak ve Squarespace Hizmet Şartları geçerli olacak. Buna ek olarak, Google Domains tarafından faturalandırılan bir Google Workspace aboneliğiniz varsa aboneliğin faturalandırma ve destek hizmetleri Squarespace’e aktarılacak. Satın alım tamamlandıktan sonra Squarespace, alanlarınızı Squarespace hesabınızla nasıl yöneteceğinizi açıklayan talimatlar gönderecek (DNS, WHOIS ve kayıt uzatma ayarları dahil).

 

Bu aktarımın öncesindeki veya sonrasındaki herhangi bir zaman dilimi içinde, başka bir kayıt operatörüne alanlarınızı taşıyabilirsiniz.

 

Bu süreçte alanınızla ilgili bir konuda yardıma ihtiyaç duyarsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Squarespace hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.