Sosyal Medya

Yazılım

Google Fotoğraflar Chromecast Desteği Aldı!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Nexus etkinliğinde duyurusunu yaptığı Google Fotoğraflar için Chromecast desteği kullanıma sunuldu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Nexus etkinliğinde duyurusunu yaptığı Google Fotoğraflar için Chromecast desteği kullanıma sunuldu.

Google’ın Fotoğraflar uygulamasının artık Chromecast tarafından da destekleniyor. Geçtiğimiz çarşamba günü düzenlenen Google etkinlğinde, Fotoğraflar hizmetine Chromecast desteği geleceğini belirten teknoloji devi, söz konusu güncellemeyle birlikte kullanıcılarına ayrıca fotoğraflarda yer alan kişileri etiketleme olanağı da sunuyor.

Bu etiketlerin yalnızca kişiye özel olacağını ve hiçbir Google hesabı ya da profiliyle bağlantılandırılmayacağını belirten Google, söz konusu etiketlerle birlikte bu kişilerin yer aldığı fotoraflara, Google Fotoğraflar uygulaması üzerinden çeşitli eşya, mekan ya da kişi araması yaparak ulaşılabileceğini açıkladı. Örneğin, geniş arşiviniz içinde bulmakta zorlandığınız belirli fotoğraflara, “Annemle kumsaldayken” ya da “Deniz ve Barış’la Bodrum’da” gibi ifadelerle çok daha kolay ulaşabileceksiniz.

Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan yeni Google Fotoğraflar özelliklerinden bir diğer paylaşılan albümler hizmeti için yıl sonunu beklemek gerekecek. Söz konusu özellik sayesinde, ortak bir albümü arkadaşlarınızın ya da diğer aile üyelerinizin erişimine açabiliyor ve bu albüme yeni fotoğraflar ekleyebiliyor ya da başkası tarafından yeni bir fotoğraf eklenirse bildirim alabiliyorsunuz.
Android cihazları için kullanıma sunulan yeni Google Fotoğraflar güncellemesinin yakın bir zamanda iOS ve web kullanıcılarına da sunulması bekleniyor.