Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Google Fotoğraflar, yüzleri manuel olarak etiketlemenize imkan sağlıyor

Google Fotoğraflara yeni özellik. Google Fotoğraflar, yüzleri manuel olarak etiketlemenize imkan sağlıyor. Ancak bir sınırlama var!

Google Foto, yüzleri manuel olarak etiketlemenizi sağlıyor

Google Fotoğraflar, Fotoğraf kitaplığınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz en iyi araçlar arasında olsa da hala mükemmel olmaktan oldukça uzakta. Bu örnekte olduğu gibi  Google Fotoğraflar yeni yeni manuel – yani eliniz ile etiketler eklemeye yeni başlamıştır. Elbette yüzünüzü görebildiği sürece…

İlk olarak Android Police tarafından fark edilen özellik, Google Fotoğrafların 2015’te ayrılmasından bu yana uygulamada eksikti. Ancak burada bir sınırlama var.

Hemen aileniz ile fotoğraf çektirip onları etiketlemeye başlayamıyorsunuz. Öncelikle uygulamanın yani Google Fotoğrafların yüz tanıma algoritmasının çekilen fotoğraftakileri insan mı? hayvan mı? nesne mi? olarak tanımlaması gerekiyor. Dolayısıyla doğrudan kamera bakılmayan durumlarda etiketlemeye izin vermeme ihtimali var. İzin verdiğinde ise hem etiketleri ekleyebilir hem de düzenleyebilirsiniz.

Açıkçası, Google’ın şu anki yüz etiketleme uygulaması mükemmel değil, ancak yine de doğru yönde bir adım. Ben Google Fotoğrafları daha çok telefonumda yer teşkil etmemesi için yedekleme olarak kullanmayı tercih edenlerdenim. Zira Google Fotoğraflar özellikle düşük kapasiteli iPhone kullanıcıları için ilaç özelliği taşıyor. Wi-Fi bağlantısını gördüğü anda otomatik buluta yedekleniyor böylece; akıllı telefonunuzda yer kalmayan resimleri gerekirse telefonunuzdan siliyorsunuz ve bulutta kalmaya devam ediyor. Bunları web uygulaması üzerindende düzenleyebiliyorsunuz. Bu haliyle bence kullanışlı.

Ancak bu yeni özellik, bir çok kullanıcı için bundan çok daha önemli olabilir. Google geliştirmeye devam ediyor.