Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google Glass 2 Geliyor!

Son gelen haberlere göre Google Glass 2 çıkış tarihi yaklaştı!

Son gelen haberlere göre Google Glass 2 çıkış tarihi yaklaştı!

Google geçtiğimiz yıllarda giyilebilir teknolojilere bir akıllı gözlük olan Google Glass ile girmesinin üzerinden geçen zaman zarfında, kullanıcılar ilgilisi kaybetmişti. Özellikle kullananların oluşturdukları komik görüntüler büyük yadırgamalara maruz kalmıştı. Bir süre geliştiricilere sunulan Google Glass, en nihayetinde ilk versiyonu Google tarafından durdurulmuştu.

Google’ın aldığı bu durdurma kararı ilk etapta Google’ın akıllı gözlük konseptini tümden rafa kaldırdığı şeklinde yorumlanmıştı. Ancak sonradan anlaşıldı ki Google, yeni nesil bir Google Glass ile akıllı gözlük serüvenine devam etmeyi tercih etmiş.

Google Glass 2 çıkış tarihi yaklaşıyor!

Bir süre önce yeni Google Glass prototiplerinin hazırlanıyor olduğu bilgileri gelmişti. Şimdi de bu prototiplerin son evreye geçtiği ve Google tarafından, beta öncesi aktif testlerine başlandığı iddia edilmeye başlandı.

google-glass-v2

Droid Life cephesinden gelen iddialara göre, internet üzerinde yeni Google Glass 2’ye ait olduğu düşünülen izler keşfedilmiş. Google Glass 2’nin, Google tarafından testlere tabii tutuluyor oluşu da yakın bir zamanda yeniden akıllı gözlük furyasıyla karşılaşılacak olmasının habercisi olarak yorumlandı.

Şimdiye kadar net olarak, doğrudan Google tarafından ya da sızıntılar aracılığıyla bir belge veya görsel Google Glass 2 için ortaya çıkmadı. Ancak beklentiler, ilk olarak Google Glass’ın ilk versiyonunun görünüşüne nazaran daha şeffaf bir Google Glass 2 olması yönünde şekilleniyor.