Sosyal Medya

Android

Google’ın I/O 2021 etkinliğinde duyurduğu yeniliklerin hepsi!

Google i/o 2021 etkinliğinde bir dizi yenilikler duyurdu. Özellikle Android 12 tarafında yapılan güzel arayüz makyajları hoş olmuş...

Google’ın I/O 2021 etkinliğinde duyurdukları?

Android 12, Wear OS, LaMDA ve daha fazlası…

Google Ceo’su Sundar Pichai, I / O 2021’in yeni duyurularla dolu olacağına söz vermişti ve şirket bu sözünü tuttu. Google, iki saat boyunca Fotoğraflar, Haritalar ve Arama da dahil olmak üzere tüketiciye yönelik ürünlerinin çoğunun yakında çıkacak özellikleri anlattı. Ayrıca Android ve Wear OS’nin sonraki sürümlerinin yanı sıra Google’ın yapay zeka alanındaki devam eden çalışmalarına da göz atma fırsatını sunmuş oldu. Eklenen bazı sürpriz özelliklerde işin kreması oldu… İşte detaylar…

Yapay Zeka AI tarafı

Google, her zamanki gibi, yapay zeka alanındaki en son gelişmelerinden bahsederek I/O 2021 etkinliğini başlattı. Şirketin bu alandaki vizyonunu temsil eden LaMDA’nın ne olduğunu detaylandırdı. LaMDA’nın kesinlikle bir gün ARAMA ve ASİSTAN hizmetlerinde çok önemli etkileri olacak. İlginç olan yaygın cilt rahatsızlıkları hakkında bilgi verebilecek yapay zeka destekli bir dermatoloji aracını da göstermiş olması… Belki de yapay zekanın en etkin olarak kullanılabileceği alanlardan birisi de bu…

Gizlilik

 

Google, açılış konuşmasının bir bölümünü çeşitli ürünlerine gelen yeni gizlilik özelliklerine ayırdı. Örneğin Fotoğraflar’da şirket, gizli tutmak istediğiniz resimler ve videolar için özel bir klasör ekliyor. Kilitli Klasörünüze eklediğiniz içerik, Fotoğraflar zaman çizelgenizi kaydırdığınızda görünmüyor ve erişim için şifre girmeniz gerekiyor.

Bu arada hesabınızda, arama geçmişinizin son 15 dakikasını silmek için yeni bir seçenekte var.

Uygulamalar

Sık kullandığınız bir Google uygulaması varsa, şirketin bunun için bazı önemli güncellemeleri ayrıntılı olarak açıklaması büyük bir olasılık olarak karşımızda. Öne çıkan özelliklerden bazıları arasında Fotoğraflar’daki Anılar özelliği üzerinde yeni kontroller, Chrome’un yerleşik şifre yöneticisindeki güvenliği ihlal edilmiş şifrelerinizi değiştirmeye yönelik bir araç ve Google’ın tüm üretkenlik uygulamaları arasında daha derin entegrasyonlar yer alıyor.

Ancak, en önemli iyileştirmelerden bazıları, Google’ın Canlı Görünümü – Live View, navigasyonu ve daha ayrıntılı sokak haritalarını iyileştirmeyi planladığı Haritalar’a geliyor.

Android 12

Android 12 ile Google’ın mobil işletim sistemi yıllardır en büyük makyajını alıyor. Şirketin yeni “Material You” tasarım dilini temel alan işletim sistemi, bildirim gölgesi ve Hızlı Ayarlar menüsü de dahil olmak üzere arayüzün hemen hemen her öğesini duvar kağıdınızın baskın ve tamamlayıcı renklerine göre uyarlıyor.

Android 12 ayrıca, telefonunuzdaki uygulamaların son zamanlarda eriştiği tüm verilerin zaman çizelgesini görebileceğiniz bir gösterge tablosu da dahil olmak üzere, gizlilikle ilgili yeni özellikler sunuyor.

Diğer dikkate değer eklemeler arasında Android TV işletim sistemi ile uzaktan entegrasyon, dijital araç anahtarı özelliği ve ırk açısından daha kapsamlı bir kamera yer alıyor.

Otomobillerden bahsetmişken şirket, geliştiricilerin Android Auto ve Android Automotive uygulamaları oluşturmasını da kolaylaştırıyor. Hemen söyleyelim, Google, OnePlus ve ASUS dahil olmak üzere 11 farklı üreticinin seçkin cihazlarına bugün Android 12 genel beta sürümünü göndermeye başladı bile…

WearOS

Yıllardır süren ihmal bir anlamda samsung sayesinde son buluyor. Google bu alana bu kez ciddi bir şekilde el attı. Samsung ve Google WearOS’un son sürümü için birlikte çalışıyor.

Yeni sürümle ilgili tüm ayrıntılara sahip olmasak da Google, üreticilerin özelleştirme söz konusu olduğunda daha fazla özgürlüğe sahip olacağı yeniden tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü için söz verdi.

Ayrıca Wear OS’nin bir sonraki sürümünün gelişmiş sağlık ve fitness takibi ve daha iyi pil performansı içereceğini de söyledi.

Project Starline

Google gelecek ile ilgili fantastik bir şey göstermese I/O 2021 etkinliği gerçek anlamda tamamlanmış olmazdı.

Bir fotoğraf kabinine benzer bir şeyi andıran Starline, bir kişinin gerçek boyutlu, 3D görüntüsünü gösteren özel bir ekrana sahip. Google’a göre etki, kişinin tam önünüzde oturuyormuş gibi hissettirmesi ve daha doğal ve sürükleyici bir görüntülü sohbet deneyimi yaratması…

Şimdilik Starline, Google’ın ofislerinde test ettiği bir şey, ancak bu yılın ilerleyen zamanlarında diğer şirketlerin teknolojiyi denemesine izin vermeyi de planladığını söylüyor.

Son cümle, Google’ın I/O 2021 etkinliği bir çok yeniliğin habercisi, Android 12 özellikleri daha fazla kişinin hayatını etkileyecek yenilikler olarak göze çarpıyor. Şimdi Android cihazları çok daha şık olacak.