Sosyal Medya

Android

Google Pixel 3a, ‘lite’ amiral gemisi nasıl yapılır? onu gösteriyor!

Google Pixel 3a, rakiplerine 'lite amiral gemisi nasıl yapılır? onu gösteriyor. 1000 dolarlara yaklaşan amiral gemisi özellikler...

Google, Apple ve Samsung’a bayrak gemilerinin nasıl yapıldığını gösteriyor

Nexus ruhu geri dönüyor en azından ilk modeller öyle…

Son yıllarda, amiral gemisi telefonların fiyatları fırladı, 1000 dolar seviyelerine geldi. Şimdi 700 dolara mal olan şey, gelişmiş özelliklerle birlikte 1000 dolara geliyor. Bugün itibariyle iPhone XS 999$, Galaxy S10 900$, Note 9 1000$ seviyelerinden başlıyor. Mevcut Pixel 3 799 dolardan biraz daha ucuz olabilir, Pixel XL modeli ise 899 dolar.

Fiyatlandırmadaki bu eğilimlerlerden kısa bir süre sonra “lite” amiral gemisi geri dönmeye başladı. Bunun en bariz örneklerinden birisi iPhone XR, Samsung Galaxy S10e, şimdi de Google’ın Pixel 3a ve Pixel 3a XL modeli karşımıza geliyor.

Google’ın Ekonomik alternatifleri iki boyutta sunması güzel!

Orta seviye telefonlarda daha düşük maliyetli amiral gemileri daha önce yapıldı ancak bu gelişen yeni kategori bizim gibi dolar kurları sıklıkla artan ülkeler için daha önemli hale geliyor. Bu yüzden Pixel 3a model oldukça önemli.

Özellikle bu orta seviye telefonlar OnePlus, Motorola ve Xiaomi tarafından ele alınıyor. Ancak daha ünlü markalar da bana göre daralan pazarda daha fazla cihaz satmak için de Apple, Samsung ve Google tarafından uygun bir strateji ile bu insanlara ulaşmak istiyor.

Pixel satışlarındaki son çeyrekteki satışların yavaşlamasının sebebi, yeni çıkan amiral gemisi akıllı telefon modellerinin baskısı olarak görüldü ve aslında bu baskılar Google’a Pixel 3a gibi bir modele ilham kaynağı oldu.

Yaklaşık 400 dolar gibi bir fiyata, amiral gemisi özellikler olacak. Pixel 3’te kullanılan kamera seti, daha uzun ömürlü bir batarya, elbette biraz daha yavaş Snapdragon 670 kullanılacak. Ancak Google mühendisleri yazılım tarafından bu işlemcinin eksiklerini kapatmak için çok çalıştı. Kablosuz şarj, suya karşı direnç, geniş açılı selfi kamerası istemeyenlerin çok daha fazla para ödemesine gerek yok.

Google, Apple ve Samsung’un biraz daha ucuz bir alana girmesi, o seviyedeki diğer şirketlerden daha iyisini yapmalarını beklenebilir bir şey. Pixel 3a, daha düşük bir fiyatla geldiği için piyasa hakimiyetini yükseltebilir. 

Neresinden bakarsanı bakın 400 dolara, amiral gemisi seviyesindeki bir kamera ile yetenekli bir telefon alıyorsunuz – akıllı telefonunuzda paradan tasarruf etmek için genellikle fedakarlıkların yapıldığı bir alan. Bu fiyat aynı zamanda Pixel 3a’yı hem 750 $ ‘ya mal olan Galaxy S10e ve iPhone XR’den çok daha ucuz hale getiriyor. 

Bir anlamda Google, Apple ve Samsung’a “lite” amiral gemisinin nasıl yapıldığını gösteriyor.