Sosyal Medya

Android

Google Play, Parmak İzi Desteği Verecek!

Google Play Store'a, parmak izi okuyucu desteği geliyor. Satın alımlar parmak izi ile gerçekleşebilecek.

Google Play Store’a, parmak izi okuyucu desteği geliyor. Satın alımlar parmak izi ile gerçekleşebilecek.

Android’in uygulama mağazası Google Play Store güncellenerek yeni bir tasarıma sahip olmuştu. Android 6.0 Marshmallow arayüzü ile uyumlu hale gelen Google Play Store’a bir yenilik daha geliyor. Bildiğiniz gibi iPhone 5s ile birlikte Apple, parmak izi okuyucularını mobil cephesine taşımıştı. iPhone 5s ve sonrası iPhone modellerinde yer alan Touch ID sayesinde, App Store’dan uygulama indirirken şifre girmek yerine parmak izi okuyucusu kullanılabiliyordu.

Google, bu özelliğin bir benzerini geç de olsa Android telefonlara getirmeye hazırlanıyor. Parmak izi okuyucusu olan ve Android 6.0 Marshmallow ile çalışan Android telefonlar, Google Play Store’dan yapılan satın alım işlemlerinde parmak izi özelliğini kullanılabilecek. Şimdilik piyasada bu kriterlere uyan iki adet telefon yer alıyor. Bunlar Huawei Nexus 6P ve LG Nexus 5X. Diğer Android telefonlarda parmak izi okuyucusu olmasına karşılık Android 6.0 Marshmallow güncellemesi henüz dağıtılmadığı için bu özellik kullanılamıyor.

Android’in güvenliğini her fırsatta arıtmayı hedefleyen Google, bu yeni parmak izi ile satın alma işlemi özelliği ile kullanıcılarından büyük beğeni alacaktır. Ancak Android’in parmak izi konusunda geç hamle yaptığını ve hala iOS’in gerisinde kaldığını söylememiz gerek. Özellikle Touch ID 2 ile hızlanan ve daha güvenli hale gelen iPhone parmak izi okuyucusuna henüz Android cephesinden bir rakip göstermek doğru olmaz.