Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Google Translate’e Beş Yeni Dil Seçeneği Eklendi

Google Translate'e Beş Yeni Dil Seçeneği Eklendi. Eklenen diller nerede konuşuluyor? Eklenen dillerle 75 milyon kişi ile daha ulaşılabilir.

Google Çeviri – Google Translate’e Beş Yeni Dil Eklendi

Google’ın bir çok kişi için hayatı kolaylaştıran özelliklerinden veya hizmetlerinden birisi Çeviri – Translate hizmeti. Bu hizmet giderek gelişmeye devam ediyor ve Google bugün; Çeviri Topluluğu’nun desteği sayesinde Google Çeviri’ye beş dil daha eklediğini açıkladı. Artık nihayet Kinyarwanda, Odia, Tatar, Türkmen ve Uygur’dan bir şeyler çevirebilirsiniz.

Google Translate yazılım mühendisi Isaac Caswell’in duyurduğu bu beş yeni dil ile birlikte toplam desteklenen dil sayısı 108’e çıktı. Ayrıca, eklenen bu dillerle konuşma yeteneğinin 75 milyon daha fazla kişiyle iletişim kurmanızı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Eklenen diller nerede konuşuluyor?

Diller sırasıyla Hindistan Odisha Eyaleti, Tataristan ve Sibirya, Türkmenistan ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde, Ruanda’da konuşuluyor.

Google’a göre, bu dilleri eklemenin bu kadar uzun sürmesinin nedeni, çeviri yazılımının öğrenmesi için daha az çevrimiçi materyal olmasıydı. Google Translate’in makine öğrenimi, anadili İngilizce olan kişilerden gelen girdilerle birlikte dillerdeki çevrim içi içerikten öğreniyor. Bir dilin konuşmacılarının kelimeleri ve kelime öbeklerini kendileri çevirebileceği veya diğer çevirilerin doğruluğunu kontrol edebileceği Çevir Topluluğuyla çalışanlara bu kadar yardımcı olmalarını sağlayarak:

“Çok fazla web içeriği olmayan diller geleneksel olarak tercüme edilmeyi zorlaştırmıştır, ancak makine öğrenme teknolojimizdeki gelişmeler sayesinde Google Çeviri Topluluğunun aktif katılımıyla birlikte  beş dil için destek ekledik: Kinyarwanda, Odia (Oriya), Tatarca , Türkmen ve Uygur.”

Uygur azınlığı Çin’de toplama kamplarında alı konulana kadar devam eden Uygur azınlığına zulmedildiği için Uygur dilinin dahil edilmesi özellikle önemlidir. ABD hükümeti geçen Ekim ayında; birçok Çinli teknoloji şirketini  Uygur halkının gözetimi için kara listeye alarak etnik grubun kötüye kullanılmasına neden oldu.

Metin ve web sitesi çevirisine ek olarak, Google’ın Kinyarwanda, Tatar ve Uygur için sanal klavye girişi de eklendi  . The Verge’e göre , güncelleme önümüzdeki hafta iOS ve Android’deki kullanıcılara sunulacak.