Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Mesajlarınızı Google Translate Çevirecek!

Google Translate artık herhangi bir mesaj uygulaması içerisindeki mesajları tek tıkla istediğiniz dile çevirebilecek.

Çektiğiniz fotoğraflardaki metinleri istediğiniz dile çevirme, çevrilen kelimeyi dile uygun bir şekilde seslendirme gibi kullanıcılara sunduğu efektif kullanım şekilleri ile beğeni toplayan Google‘ın çeviri uygulaması Google Translate, bu kullanım şekillerine bir yenisini daha ekliyor. Artık Google Translate sayesinde herhangi bir mesaj uygulaması içerisindeki mesajları tek tıkla istediğiniz dile çevirebileceksiniz.

Bugün tanıtımı yapılan bu yeni özellik şu an için sadece Android telefonlarda kullanılabilecek. Herhangi bir mesaj uygulaması içerisine girdiğiniz zaman karşınıza çıkan Google Translate butonu sayesinde gelen mesajları oldukça hızlı bir şekilde istediğiniz dile çevirebileceksiniz.

Sürekli diller arasında geçiş yapan ve farklı dilleri konuşan insanlarla mesajlaşan kullanıcılar için oldukça faydalı olması beklenen bu yeni özellik Google Translate uygulaması içerisinde bulunan bir seçenek ile aktif edilebilecek.

aaa

Bu yeni özelliğin 2016 yılının ilk aylarında gelecek bir güncelleme ile Android kullanıcıları ile buluşmasını bekliyoruz. iOS tarafında bu süre ise Apple‘ın tutumuna göre değişebilir. Apple‘ın uyguladığı bazı kısıtlamalar yüzünden WhatsApp Web’in iOS’e oldukça geç geldiğini hatırlayacak olursak bu özelliğin de iOS platformuna gelmesi uzun sürebilir.