Sosyal Medya

Yazılım

Google, Windows 7 için Chrome desteğini 2022’ye kadar uzattı

Google, Windows 7 için Chrome desteğini 2022’ye kadar uzattı

Google’ın 2021 sonuna kadar Windows 7 için Chrome desteği vermeye devam edeceğiniz artık biliyoruz. Google, Windows 7 için Chrome desteğini 2022’ye kadar uzattı…

Google,Windows 7 için Chrome desteğini başlangıçta planladığından bir altı ay daha uzun süre güncelleme sağlamaya devam edecek. Teknoloji devi, bu yıl Ocak ayında 15 Temmuz 2021’de eski Windows işletim sistemi için tarayıcıyı desteklemeyi bırakacağını duyurdu. Ancak şirket, platform için Chrome’u en az onümüzdeki yılın 15 Ocak’ına kadar desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Google yaptığı açıklamada, işletmelerin ve BT ekiplerinin, evden çalışma düzenlemeleri ve koronavirüs pandemisinin getirdiği diğer çalışma ortamı değişiklikleri nedeniyle bu yıl birçok zorlukla karşılaşmak zorunda kaldığını söyledi. Şirket, “Planlanmış BT projelerinin daha önemli projelere arka planda kalması gerekebilir” diye söylüyor.

Bu nedenle Google’ın kurumsal müşterilerinden gelen geri bildirimleri dinlemeyi seçtiğini söyleyebiliriz. Windows 7 on yıldan daha eski olsa da, birçok kuruluş hala kullanıyor – Google’ın verilerine göre, Windows işletim sistemini kullanan kuruluşların yüzde 22’si Windows 7’den Windows 10’a henüz geçiş yapmadı.

Son teslim tarihini planlanandan altı ay sonraya taşıyarak, Google, kurumsal müşterilere güvenlik konusunda endişelenmeden eski işletim sisteminden ayrılmaları için yeterli zaman vermeyi umuyor. Microsoft 14 Ocak 2020’den sonra işletim sistemi için güvenlik güncellemeleri sağlamayı bıraktı, ancak şirketler 2023’e kadar destek için ödeme yapmaya devam edebilir.