Sosyal Medya

Fintech

GrowthX Accelerator’ın 12 hafta süren yeni dönemi Haziran 2022’de sona eriyor!

Microsoft’un MEA Bölgesi’nde faaliyet gösteren start-up’ları teknoloji, pazar erişimi ve mentorluk alanında güçlendirmek amacıyla Abu Dhabi Yatırım Ofisi (ADIO) ile hayata geçirdiği GrowthX Accelerator programının yeni dönemi Haziran ayında tamamlanacak.

Microsoft’un girişimcilik programı GrowthX Accelerator’ın yeni döneminde sona gelindi

Microsoft’un MEA Bölgesi’nde faaliyet gösteren start-up’ları teknoloji, pazar erişimi ve mentorluk alanında güçlendirmek amacıyla Abu Dhabi Yatırım Ofisi (ADIO) ile hayata geçirdiği GrowthX Accelerator programının yeni dönemi Haziran ayında tamamlanacak. Programa dahil olan start-up’lar, pazara giriş ve büyüme stratejileri gibi konularda eğitim seanslarına katılabildikleri gibi, aynı zamanda Microsoft for Startups’ın Kurumsal Uyumluluk Partnerleri olan DHL, Etiisalat, EY, Koç Holding ve PwC’ya yapacakları sunumlar için de birebir mentorluk alma şansını yakalıyor.

Microsoft’un MEA Bölgesi’nde faaliyet gösteren start-up’ları teknoloji, pazar erişimi ve mentorluk alanında güçlendirmek amacıyla Abu Dhabi Yatırım Ofisi (ADIO) ile birlikte hayata geçirdiği GrowthX Accelerator programının yeni döneminde sona yaklaşılıyor. Microsoft Startups programı ile ADIO arasındaki stratejik ortaklığın bir parçası olan 12 haftalık program kapsamında Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde B2B hizmet sunan teknoloji start-up’ları ile kurumsal şirketlerin birlikte çalışarak karşılaşılan zorluklara çözüm geliştirmesi hedefleniyor.

Başladığı Mart 2022 tarihinden bu yana 15 start-up’ın Microsoft Startups’tan birebir eğitim ve mentorluk alarak güçlenmesini sağlayan program çerçevesinde aynı zamanda Kurumsal Uyumluluk Partnerleri olan DHL, Etisalat, EY, Koç Holding ve PwC ile de haftalık seanslar düzenleniyor. Bu seanslar sayesinde girişimciler işletme modellerini geliştiriyor, teknoloji çözümlerini iyileştiriyor ve yeni müşteriler kazanabilmek adına yeni teknikler keşfediyor.

Girişimciler aynı zamanda en iyi uygulamalarla ilgili bilgi alarak satış sunumlarını geliştirebildikleri “Sunum Kliniği” hizmetinden de faydalanabiliyor. Öte yandan “Pazara Giriş Stratejisi” gibi erken dönem müşteri kazanımı ve satış süreçleri için hayati önem taşıyan konularla ilgili olarak haftalık seanslar düzenlenirken; “Büyümenin Püf Noktaları” başlıklı seans ile de girişimcilere iyi bir büyüme planının nasıl yapılacağı ve büyüme odaklı zihniyetin nasıl kazanılacağı anlatılıyor. Söz konusu seanslara katılan girişimciler, program sonunda kendi inovatif iş fikirlerini programa katılan kurumsal müşterilere sunma şansına sahip oluyor.

Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı: “GrowthX Accelerator start-up’lara paha biçilmez bir deneyim sunuyor”

3 ay süren GrowthX Accelerator programının Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde bir benzerinin daha olmadığına dikkat çeken Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, 

GrowthX Accelerator girişimcilerin işletmelerini kısa süre içinde büyütmelerini ve ölçeklendirmelerini sağladığı gibi, yarattığı pozitif etkinin uzun vadeli sonuçlarını da gözlemleyebildiğimiz bir program oldu. Pazara giriş stratejileri ve nitelikli büyüme gibi konularda verilen eğitimler, programa dahil olan start-up’lar için paha biçilemez bir deneyime dönüşüyor. Örneğin LinkedIn tarafından yönetilen bir diğer seansta B2B alanındaki ilginç pazarlama teknikleri paylaşılıyor. Böylece katılımcılara bu teknikleri kendi pazarlama stratejilerine ve ekiplerine göre uyumlandırarak etki alanlarını ve bölgedeki büyüme hızlarını artırma imkanı sunuluyor. Öte yandan global ölçekte gücünü kanıtlamış şirketlerden birebir mentorluk alma ve onlara sunum yapma fırsatı da GrowthX Accelerator’ı Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’ndeki diğer programlardan ayırıyor” dedi.

GrowthX Accelerator’ın 12 hafta süren yeni dönemi Haziran 2022’de sona erecek.