Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Her hesaba aynı şifre yapmayın! Hepsine ayrı ve güçlü parola şart!

Tech Radar'a göre, kullanıcıların yüzde 60'ından fazlası parolalarını birden fazla hesapta aynı şekilde kullanıyorlar. Bu kişilerin yüzde 40’ı bir sürü parolayı hatırlamak istemedikleri için aynı parolayı kullanıyor, yüzde 27’si ise hackleneceklerini hiç düşünmedikleri için. Kullanıcıların sadece yüzde 33’ü aynı parolayı tekrar kullanmadıklarını belirtiyor.

Her hesaba aynı şifre yapmayın! Hepsine ayrı ve güçlü parola şart!

Kullanıcılar, yıllardır karşılaşılan saldırılara ve hesap çalınma olaylarına rağmen hala aynı parolayı farklı yerlerde kullanıyor. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban bu yöntemin siber suçluların işini kolaylaştırdığını söyledi.  

Tech Radar’a göre, kullanıcıların yüzde 60’ından fazlası parolalarını birden fazla hesapta aynı şekilde kullanıyorlar. Bu kişilerin yüzde 40’ı bir sürü parolayı hatırlamak istemedikleri için aynı parolayı kullanıyor, yüzde 27’si ise hackleneceklerini hiç düşünmedikleri için. Kullanıcıların sadece yüzde 33’ü aynı parolayı tekrar kullanmadıklarını belirtiyor.

Günümüz teknoloji dünyasında bir sürü parola üretici ve saklayıcı yazılım olmasına rağmen kullanıcıların yüzde 65’i kendi parolasını kendi oluşturuyor. Bunun nedeni bu uygulamalardan haberleri olmadığı için olabilir. Güvenmedikleri ya da otomatik olarak oluşturulan karmaşık parolaları hatırlayamamaktan korktukları için de olabilir.

ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban

Çok hesap tek parolada sonuç hüsran

ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban parola kullanımı ile ilgili şunları söyledi:

“Çoğu kullanıcı hatırlaması gereken yüzlerce hesabı olduğu için, genellikle kendileri açısından bir anlam ifade eden bir veya iki unutulmaz parolayı her yerde kullanma hatasına düşüyor. Sorun şu ki, birçoğu daha önce ve uzun yıllardır kullanılan bu parolalar artık en basit siber saldırılara bile dayanacak kadar güçlü değiller. Bilgisayar korsanları ellerindeki çok basit araçlarla bu parolaları kırabilirler. Bu nedenle parolaları kuvvetlendirmek gerekiyor. İnsanlar parola yönetici uygulamalarından korkuyorlar veya çekiniyorlar. Fakat bu uygulamalar parolalarınızı saklamanın günümüzde bilinen en iyi yolu. Parola yöneticiler bir defa kurulduğunda kullanımları gayet kolay ve güvenilir uygulamalardır.

Mümkün olan her hesapta çok faktörlü kimlik doğrulama kullanmak da güvenliğinizi bir kademe arttıracaktır.