Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Hewlett Packard Enterprise Ağ Güvenliğini Axis Security Satın Alımıyla Güçlendiriyor 

Axis Security satın alımı, Aruba’nın SASE çözümlerini entegre bulut güvenlik ve SD-WAN’la tek bir çatı altında toplayarak güçlendiriyor

Hewlett Packard Enterprise Ağ Güvenliğini Axis Security Satın Alımıyla Güçlendiriyor

Axis Security satın alımı, Aruba’nın SASE çözümlerini entegre bulut güvenlik ve SD-WAN’la tek bir çatı altında toplayarak güçlendiriyor

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE), bulut servis sağlayıcısı Axis Security’nin satın alımına dair kesin anlaşmaya vardığını açıkladı. Söz konusu satın alım, hem ağ hem de güvenlik çözümlerinin entegre bir şekilde bir hizmet olarak verilmesine yönelik artan talebi karşılamak adına Güvenli Erişim Hizmeti Kenar (SASE) sunarak, HPE’nin kenar ağdan bulutu kapsayan güvenlik yetkinliklerini genişletmesini sağlayacak. Uzaktan çalışan kullanıcı sayısının artması ve kurumların uygulamalarını buluta taşıması devam ettiği müddetçe, gelişmiş uygulama performansı ve giderek artan ağ güvenliği ihtiyaçlarına cevap vermek, Axis Security’nin Kenar Ağ Güvenlik Hizmetleri (SSE) platformu sayesinde mümkün.

Axis Security’nin sunduğu Kenar Ağ Güvenlik Hizmetleri, kurumsal ve genel bulut kaynaklarına erişimi mümkün kılarken, şirketin bulut tabanlı platformu, Aruba’nın yazılım tabanlı Geniş Alan Ağ (SD-WAN) ve ağ güvenlik duvarı çözümünü baz alacak. Söz konusu birleşim, kenar ağlardan buluta eksiksiz bir SASE çözümü getirirken, kullanıcılar ve cihazlar ister evden ya da kampüsten isterse yoldan veya şubeden bağlansın Zero Trust politikası eksiksiz uygulanarak, erişim kontrolü sağlanacak.

HPE Aruba Networking’in İcradan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Phil Mottram, konuya ilişkin şöyle konuştu: “Pandemi sonrası dünyada artık yeni bir normal haline gelen hibrit çalışma düzeni, Bir Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) uygulamalarının korunması için kenar ağ güvenliğine dair yeni bir yaklaşımı mecbur kılıyor. Aruba ve Axis Security çözümlerinin tek bir noktada birleşmesi hem Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarında hem de dağıtık noktalarda konumlanan tüm kullanıcılara en üst düzeyde güvenlik sağlayacak kapsamlı SASE çözümüyle kenar ağdan bulut bağlantısını dönüştürecek. Yakın zamanda duyurusunu yaptığımız özel hücresel ağ teknoloji tedarikçisi Athonet satın alımı çerçevesinde müşterilere sunduğumuz SASE ve özel 5G çözümlerimiz, güvenli bağlantı ihtiyaçlarını karşılayacak vizyonumuzu büyütüyor.”

Axis Security’nin sunduğu bulut yerel SSE platformu Atmos’la kenar ağdaki özel uygulamalara kimlik denetiminin yapıldığı kullanıcı erişimi, internet bağlantısının korunduğu güvenli bir web ağ geçidi (SWG), SaaS uygulamalarına güvenli erişim sağlayan bulut bağlantısı güvenlik aracısı (CASB) ve kullanıcı deneyimine ilişkin içgörüler sunan dijital deneyim takibi (DEM) mümkün kılınıyor.

Axis Security’nin CEO’su Dor Knafo, şunları söylüyor:

“Axis Security’i her bir iş kaynağına bağlantının her bir noktadan sağlandığı daima basit, güvenli ve güvenilir bir dünyayı mümkün kılmak için geliştirdik. SSE platformumuz, ağ güvenlik duvarı ve dinamik segmentasyon yetkinlikleriyle donatılan Aruba’nın SD-WAN çözümlerinin doğal bir tamamlayıcısı. Aruba’yla birlikte kurduğumuz birleşik SASE platformunu kenar ağdaki bağlantıyı genişletmek için tasarladık ve tüm bunları modern erişim hizmetlerini bir araya getirerek uyum içerisinde çalıştırıyoruz.”

HPE, Axis Security entegrasyonuyla SASE çözümlerinin bulut güvenliğini artırıyor

WAN ve bulut güvenlik kontrollerinin veriyi veri merkezine yönlendirmek yerine doğrudan kenar ağda bulunan uygulamada güvenlik kontrollerini sağlayan SASE çözümünü tamamlamak adına HPE, Aruba’nın mevcut ağ güvenlik çözümlerini Axis Security’nin teknolojisiyle birleştirecek. Böylece bileşenleri ayrı ayrı satın almak, bakımını yapmak ya da lisanslamak yerine, tüm ağ bileşenlerinin tek bir tedarikçi elinden çıkması mümkün kılınarak müşterilere esneklik sağlanarak yardımcı olunuyor.

Ayrıca, HPE GreenLake’in edge-to-cloud platformu Axis Security’nin cloud-native SSE platformuyla entegre edilecek. Bu, müşterilere herhangi bir sermaye harcaması yaptırmaksızın aylık abonelik sunacak. Müşteriler, bir hizmet olarak sunulan çözümleri esnek bir şekilde uygulayabilecek ve hem düşük risk hem de küçük bir ön yatırımla talep bazlı ölçeklendirme yapabilecek.

HPE portföy entegrasyonu ve satış tarihi

Söz konusu işlemin geleneksel kapanış koşullarına tabi olarak HPE 2023 mali yılının ikinci çeyreğine dek sonlanması bekleniyor. HPE, Axis Security’nin çözümlerini kenar ağdan buluta dek güvenlik çözümleriyle entegrasyonunu yaparak, 2023 mali yılının üçüncü çeyreğinde müşterilerin kullanımına açmayı planlıyor.