Sosyal Medya

Otomobil

Hidrojenle Çalışan Kamyon Nikola One, 1931 Km Menzili Var!

Hidrojenle Çalışan Kamyon Nikola One, Hidrojenle Çalışan Yarı Kamyon! 2020'de, Fosil Yakıtlardan uzaklaşan sadece otomobiller Değil!

Nikola, Hidrojenle Çalışan Kamyon Nikola One’ı Tanıttı.

2020 yılında yollara çıktığında, 1200 mil yaklaşık 1931 km kullanım mesafesi, menzili olacak.

Benzinden uzaklaşan sadece binek otomobiller değil, artık büyük araçlarda fosil yakıtlara veda ediyor. Salt Lake City’de bugün Nikola hidrojen kullanan Nikola One isimli uzun mesafeli kamyonunu tanıttı. Üreticisine göre 2020 yılında piyasa sürülecek yarı kamyon yük taşımaya başlayabilecek.

Hidrojenle Çalışan Kamyon Nikola One Galeri: Nikola One | 11 Foto

 

 

Sınıf 8 olarak tanımlanan yarı kamyon tek yakıt ikmali ile 800 ila 1200 mil arasındaki mesafeyi kat edebilecek. Üretici şirket Nikola ayrıca yeni kamyonların ihtiyacı olan hidrojen yakıtı ihtiyacını gidermek için Birleşik Devletler ve Kanada karayolları boyunca yeni istasyonlar kurmayı planladığını açıkladı. Bu istasyonların açılmasına 2018 başlanacak ve 2019 yılında projenin bitmiş olması planlanıyor.

1201_nikolainter

CEO’su Trevor Milton’a göre, kamyonun navigasyon sistemi destinasyonlar arasındaki en kârlı rotayı belirleyecek. Bu hat , Tesla’da bulunana benzer şekilde geniş bir ekran ile gösterilecek.

Nikola hidrojenle çalışan bu kamyon Nikola One’ın hala nerede üretileceğini açıklamış değil. Bo konuda şirket karar vermeye çalışıyor ancak şimdiden 800’den fazla sipariş almış durumda.

1201_nikola2

Yukarıda gördüğünüzde Nikola Two, aynı menzil performansı ile daha küçük versiyonu, bu modelde 2020’de yollarda olacak.

Her iki model içinde belirlenmiş bir fiyat henüz yok!

Nikola