Sosyal Medya

Eğitim

Hisar Okulları 20-21 Mayıs’ta 9. kez “Hisar Kodlama Zirvesi”ni düzenliyor 

Hisar Okulları, “Açık Kaynak” yaklaşımı doğrultusunda tüm Türkiye’den öğrencileri eğitim etkinlikleri ile buluşturmaya devam ediyor. 

Hisar Okulları 20-21 Mayıs’ta 9. kez “Hisar Kodlama Zirvesi”ni düzenliyor

 

ÖĞRENCİLERDEN AKRANLARINA ÜCRETSİZ HİBRİT KODLAMA EĞİTİMİ 

 

Hisar Okulları, “Açık Kaynak” yaklaşımı doğrultusunda tüm Türkiye’den öğrencileri eğitim etkinlikleri ile buluşturmaya devam ediyor. 

Öğrencilerin, geleceğin en önemli mesleklerinden yazılımcılık  alanındaki potansiyellerini ortaya çıkarmak, geliştirmek ve paylaşmak fikriyle ortaya çıkan ve bu yıl 9.’sunun düzenleneceği Hisar Kodlama Zirvesi, “Algoritmaların Ötesini Keşfedin” teması ile 20 – 21 Mayıs 2023 tarihlerinde Hisar Okullarında gerçekleştirilecek.

 

Hisar Okulları, öğrencileri tarafından yapılacak atölye çalışmaları kapsamında, bilişimsel düşünme, programlama, kuantum bilişim, siber güvenlik, yapay zekâ ve makine öğrenmesi gibi birçok farklı başlık yer alacak. Eğitimde tasarım odaklı düşünme ve girişimcilik atölyeleri de düzenlenecek.

 

Öğrencilerden öğrencilere bilgi ve deneyim aktarımı

 

Eğitimlerin en önemli özelliği; akran dayanışmasını ve öğrencilerin sorumluluk duygusunu güçlendirmek amacıyla, öğretmenleri liderliğinde Hisar Okulları öğrencileri tarafından veriliyor olması. Zirvede bu yıl Türkiye’den ve dünyadan alanında önde gelen uzmanlar da öğrencilerle buluşacak ve onlarla deneyimlerini paylaşacak. Öğrenciler ayrıca eğitimlerden edindikleri tecrübelerin yanı sıra, her sene düzenlenen oyun tasarımı yarışması GameJam ve siber güvenlik yarışması HisarCTF yarışmalarına katılma şansı yakalayacaklar.

Geleceğe yön veren en önemli mesleklerden biri olan yazılım, teknoloji ve yaşam şekillerinin hızla değişmesiyle beraber yazılım sektöründe de yenilikler kapısı da aralanmakta. Tüketim alışkanlıkları, ihtiyaçların değişmesi, yeniye ve değişime olan ihtiyaç, insan gücünün azaltılmaya çalışılması gibi sebeplerle yazılım sektörü gıdadan sağlığa kadar pek çok alanda etkisini göstermektedir. Günümüzde kodlama becerisi de bilgi-işlemsel düşünme becerisiyle ilişkisi nedeniyle bir ’21’inci yüzyıl becerisi’ olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle kodlama eğitimi, 21’inci yüzyıl bireylerinin sahip olması beklenen becerileri kazandırmak için bir gereklilik olarak görülüyor. Yazılım alanında yetkin gençler yetiştirme ihtiyacının bilincinde olan Hisar Okulları, bu amaç doğrultusunda lise düzeyindeki öğrencileri 9 yıldır “Hisar Kodlama Zirvesi” etkinliği ile buluşturuyor.

 

9. Hisar Kodlama Zirvesi bu yıl uzman konuşmacılar ile zenginleşiyor

 

20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde hibrit olarak düzenlenecek etkinliğin programında zengin içerikler, alanında uzman katılımcıların konuşmaları ve proje sunumları yer alacak. Etkinlik programı kapsamında hem Türkçe hem İngilizce oturumlar gerçekleştirilecek. Hisar Okulları öğrencileri akranlarını “öğrencilerden herkese açık kodlama eğitimi” mottosuyla Hisar Kodlama Zirvesi sitesinden zirveye ücretsiz kayıt yaparak aralarına katılmaya davet ediyor.

 

 

Eğitimler/Atölyeler

  • Çocuklar için Makine Öğrenimi
  • Javascript’e Giriş
  • HTML ve CSS ile Website Yaratma
  • Tasarım Odaklı Düşünme ve Girişimcilik
  • SwiftUI ile IOS için Mobil Uygulama Geliştirme
  • Sonic Pi ile Müzik Kodlama
  • Hızlı prototipleme ve mekanik heykel yapımına giriş
  • Lemo-K-12 Öğrencilerinin Tasarım ve Prototipleme Becerilerini Geliştirmeyi Amaçlayan Biyo-ilhamlı Robotlar İnşa Etmek
  • Algoritmik Düşünce
  • Big Data
  • Kuantum Bilişim
  • Yapay Zekâ
  • Rust

 

 

Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor

Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1591 öğrencisi olan okulun mezunları, Türkiye ve dünyanın önde gelen eğitim kurumları ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, içinde bulunduğu toplumun ilerlemesine de katkı veriyor. https://www.hisarschool.k12.tr/