Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Hız testlerinde TurkNet bir kez daha zirvede

Hız testi platformu Speedtest’in 2022 yılı ilk çeyrek raporunda bir kez daha lider olan TurkNet, böylece 2021’in 3. ve 4. çeyreğindeki başarısını devam ettirmiş oldu.

Hız testlerinde TurkNet bir kez daha zirvede

Türkiye’nin en hızlı büyüyen yeni nesil operatörü TurkNet, hız testlerinde zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. Hız testi platformu Speedtest’in 2022 yılı ilk çeyrek raporunda bir kez daha lider olan TurkNet, böylece 2021’in 3. ve 4. çeyreğindeki başarısını devam ettirmiş oldu.

Günümüzde genişbant internet bağlantısı herkes için en temel ihtiyaçlardan biri haline gelmiş durumda. Artık kullanıcıların kaliteli, ulaşılabilir, eşit ve dünya standardında yüksek hızlara ihtiyaçları var.

Ödedikleri paranın karşılığını en iyi şekilde almak isteyen kullanıcılar için hizmetlerini kolay anlaşılır biçimde şekillendiren TurkNet, herkes için internet bağlantısını sorun olmaktan tamamen çıkarıyor. Gigabit hızlarını yaygınlaştırmaya devam ederken 1000 Mbps’ye kadar maksimum hızda interneti kotasız, sınırsız ve taahhütsüz olarak kullanıcılara sunan TurkNet, 2022 yılı sonunda da 1 milyondan fazla haneye bu hızları ulaştırmayı hedefliyor.

TurkNet, internet hızında lider

Dünyanın en yaygın kullanılan hız testi platformlarından Speedtest’in 2022 yılı ilk çeyrek raporuna göre en iyi ortalama indirme hızını 47,43 Mbps ile TurkNet sundu. Türkiye’nin indirme hızı bakımından 182 ülke arasında 101. sırada yer aldığı raporda, TurkNet gecikme sürelerinde de zirveyi kimseye bırakmadı. TurkNet 7 ms’lik ortalama gecikme süresi ile rakipleri arasında en düşük gecikmeyi sunuyor.

Hız testlerinin yüzde kaçının en az 25 Mbps download ve 3 Mbps upload hızı sunduğunu ifade eden tutarlılık skorları sıralamasına baktığımızda ise TurkNet’in bu değerde de lider olduğunu görüyoruz. TurkNet kullanıcıları tarafından yapılan hız testlerinin yüzde 76,8’inde en az 25 Mbps indirme ve 3 Mbps yükleme hızı elde edildi. 

TurkNet, bu değerlendirmeler sonucunda 2021’in 3. ve 4. çeyreğindeki başarısını sürdürmüş oldu. Aynı zamanda kendi altyapı yatırımları ve yazılım geliştirme faaliyetleriyle de, Türkiye’nin internet altyapısını geliştirmeye ve dünya kalitesine çıkarmaya devam ediyor.

Siz de adresinizdeki hızı öğrenmek için buradan altyapınızın desteklediği maksimum hızı öğrenebilirsiniz.