Sosyal Medya

Yazılım

Hollanda Polisi Yanlışlıkla 3 Milyon Euro Ödedi, Pehhh!

Hollanda Polisi Yanlışlıkla 3 Milyon Euro Ödedi. Hollanda Polisi Microsoft Office Lisansları için Büyük Hata Yaptı!

Hollanda Polisi Microsoft Office Lisansları için yanlışlıkla 3 Milyon Euro Ödedi.

Hollanda Polisi Yanlışlıkla 3 Milyon Euro Ödedi, Yanlış Okumadınız!

Hollanda Polisinin gökyüzündeki drone’ları avlamak için yetiştirdiği kartal konusunda oldukça başarılı olmuş olabilir ancak herhangi bir yazılım satın alma konusunda kesinlikle sınıfta kaldılar.

Hollandalı Mahkeme korkunç bir idari başarısızlığı ortaya çıkardı. Yanlışlıkla satın alınan Office Paketleri için yerel polise herhangi bir nakit geri ödeme almamasına karar verdi.

Yani Ödenen yanlış 3 Milyon Euro için Microsoft’a sende kalsın dedi.

2008 yılında bir kolluk çalışanı yanlışlıkla 13.665 lisans istedi. Yanlış olmasına rağmen sipariş, yönetim tarafından fark edilmedi ve yazılım için Microsoft’a 2.961.029 Euro bir fiyat gönderdi. Hollanda çıkış raporlarında NU.nl yer alıyor.

Hollanda Polisi Yanlışlıkla 3 Milyon Euro !

Hatayı farketen Hollanda Polisi satın alma siparişinin iptali ve ödenen paranın iadesi için dava açtı. Dava bu hafta sonuçlandı ve Laheydeki bir mahkeme Microsoft Lehine Karar verdi.

Yanlış satınalma işlemi tamamen yasal sayıldı.

Durun daha bitmedi bu kararın Microsoft lehine sonuçlanmasının sebebi ise 2005 yılında başka bir yanlış emirden dolayı 765.000 Euro ödemesine neden olan bir önceki davanın gerekçesi gösterildi.

Microsoft tüm cömertliğine rağmen parayı iade etme zorunluluğu olmamasına rağmen polis teşkilatını uyararak parayı daha önce iade etmişti.

Görünen o ki Hollanda Polisi dersini almamış.

Mahkeme belgelerinin açıklamalarına göre mahkeme , polisin satın alınan lisansların çoğunu henüz etkinleştirmediği ancak yazılımın kullanım hakkını değil, kullanım hakkını temel olarak satması nedeniyle satın alımın yasal olduğunu savunuyor.

Hollanda Polisi kararı temyiz etmeyeceğini açıklamış. Belki de daha fazla rezil olmayalım dediler. Ancak Mahkeme tarafından konunun açıklığa kavuşturulmasından memnun olduklarını açıklayan bir bildiride yayımladılar.

Böyle Hata Olur mu? Hollanda Polisi Yanlışlıkla 3 Milyon Euro Ödedi

on NU.nl