Sosyal Medya

Otomobil

Honda’ya Göre Benzinli Araçların Bitiş Tarihi

Honda’ya göre Çin’de 2025 Yılına kadar benzinli araç satan üretici kalmaz!

Görünen o ki otomobil devleri otomobil geleceğinin elektrikli araçlar veya alternatifleri hidrojen ve gaz hibrid araçlarda olduğunun farkında.

Son zamanlarda ve giderek artan elektrikli otomobiller üzerindeki yatırımların birkaç yıla kalmaz meyvelerini vereceğini göreceğiz. Öte yandan Toyota Mirai ve Honda Clarity gibi hidrojen yakıtlı otomobillerde cabası.

Wards Auto‘ya açıklamalarda bulunan Honda’nın baş teknoloji yetkilisi Keiji Ohtsu oldukça samimi bir açıklamaya imza attı.

Keiji Ohtsu’ya göre Çin gibi dünyanın en kalabalık ülkesinde 2025 yılına kadar geleneksel içten yanmalı motorlara sahip araçları satan üretici kalmaz.

Ohtsu ayrıca 2025 Yılında biz geleneksel içten yanmalı motor satmanın mümkün olduğunu sanmıyoruz. Çoğunlukla hybrid tarzı melez (plug-in type) araçlar satılacak.  Belki benzinli araçlar tamamen yok olmayacak ancak daha fazla mesafe kat edebilmek için daha iyi emisyon değerlerine sahip diğer yakıt tankları yerleştirilecektir diyor.

Bunun özellikle Çin tarafında gerçekleşmesi bana göre de muhtemel zira Çin hava kirliliğinin en yüksek düzeyde olduğu ülkelerin başında geliyor. Bu yüzden yakıt ekonomisi açısından dünyanın en sıkı düzenlemelerin bile burada çok kolay benimseneceğine inanıyorum.