Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

HPE Aruba Networking, yeni HPE GreenLake ile BT operasyonlarını basitleştiriyor

Yeni nesil HPE Aruba Networking Central, yapay zekâ destekli ağ yönetimi çağını başlatıyor. 'Agile NaaS' stratejisi, HPE GreenLake aracılığıyla kritik ağ hizmetlerinin sunulmasını kolaylaştırıyor.

HPE Aruba Networking, yeni HPE GreenLake ile BT operasyonlarını basitleştiriyor

Yeni nesil HPE Aruba Networking Central, yapay zekâ destekli ağ yönetimi çağını başlatıyor. ‘Agile NaaS’ stratejisi, HPE GreenLake aracılığıyla kritik ağ hizmetlerinin sunulmasını kolaylaştırıyor.

Hewlett Packard Enterprise, kurumsal BT ekiplerinin ağ yönetimi süreçlerini basitleştirmelerine ve yeni nesil bulut tabanlı ağ yönetimi çözümü HPE Aruba Networking Central ile operasyonel çevikliği artırmalarına yardımcı olacak yeniliklerini paylaştı. HPE Aruba Networking ayrıca müşterilerin ve kanal iş ortaklarının HPE GreenLake platformu üzerinden aylık abonelikle kullanabilecekleri, yaygınlaştırabilecekleri ve yönetebilecekleri Hizmet Olarak Ağ (NaaS) yeteneklerini duyurdu.

Kurumlarda BT çalışanlarının sayıca yetersiz ve iş yüklerinin yoğun olması, birçok kuruluşta yer alan birden fazla tedarikçiye ait ağ ürünün ve özelliğin yönetimini zorlaştırıyor. Ağ altyapısındaki sorunların giderilmesi ve ağ optimizasyonu için harcanan zamanı düşürmek amacıyla HPE Aruba Networking Central bulut ağ yönetim platformu; manuel görevleri azaltmak, BT operasyonlarında yapay zekâdan (AIOps) yararlanarak operasyonları basitleştirmek ve üretkenliği artırmak üzere yeniden tasarlandı. Bu sayede ağ ekipleri daha stratejik ve yüksek değerli projelere odaklanma şansı bulacaklar.

HPE Aruba Networking ayrıca, iş ortaklarının satışını ve son kullanıcıların ürünlerden faydalanmasını kolaylaştırmak amacıyla tasarladığı Agile NaaS çerçevesini de tanıttı. HPE GreenLake for Networking’e eklenen bu yeni hizmet paketi, iş ortaklarının müşterilerine yönelik tasarım ve teslimat hizmetlerini aylık NaaS teknoloji aboneliği eşliğinde sunmalarına olanak tanıyor.

HPE Aruba Networking Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Phil Mottram, şunları söyledi: “Modernize edilmiş ağlar, yeni nesil dijital deneyimleri güçlendiren ve yeni iş modellerini mümkün kılan kurumların bel kemiğini oluşturuyor. AIOps’un HPE Aruba Networking Central ve Agile NaaS’taki evrimi, sorunsuz bir hibrit iş deneyimi için uçtan buluta sürekli genişleyen iş yükleriyle bağlantı kurulmasını sağlayan, operasyonel karmaşayı daha etkili bir şekilde yönetebilen bir sonraki adımı temsil ediyor.”

Yeni nesil HPE Aruba Networking Central, otomatik fabrika operasyonları, özelleştirilmiş müşteri deneyimleri, azaltılmış karbon ayak izi, mağaza içi, mobil veya çevrim içi platformlarda sorunsuz alışveriş deneyimi sunan çok kanallı perakende operasyonları gibi farklı iş sonuçlarını mümkün kılıyor. Bu yeni yaklaşım, sunduğu özelliklerle daha önceki ağ yönetim araçlarının ötesine geçiyor:

  • Tüm beceri düzeyindeki çalışanlara daha fazla olanak sağlamak için basitleştirilmiş kullanıcı deneyimi eşliğinde sezgisel navigasyonu teşvik eden, bilişsel yükleri azaltan, varlıklara odaklı “güneş sistemi” görünümü sunan, operatör merkezli tasarım
  • Belirli bir noktaya dakikalar içinde geri dönüş sağlayabilen, sektörün ilk “zamanda yolculuk” özelliği
  • Büyük ve karmaşık ağların görsel ifadelerini netleştirmek için çok katmanlı fiziksel ve mantıksal topolojik görünümlere dayanan “güneş patlaması” yaklaşımı
  • Cihaz sağlığı ve müşteri deneyimi için akıllı güvence göstergeleri sayesinde hızla sağlanabilen birinci seviye triyaj
  • Gelişmiş kök neden analizi (RCA), etki değerlendirmesi ve hassas öneriler için yapay zekâ destekli kapsamlı yığın içgörüleri
  • Ağ yapılandırmalarını geniş ölçekte otomatikleştirmek için yüzde 100 API desteği ile cihazdan bağımsız 0. gün ve 1. gün iş akışları

Lopez Research’ün Kurucusu ve Baş Analisti Maribel Lopez, şu bilgileri paylaştı: “Modern ağları yönetebilmek için hızla değişen teknoloji ortamında BT ekiplerini desteklemek gerekiyor. Ancak ne yazık ki çok sayıda ağ operasyon uzmanı, yönetim araçlarının ağ sorunlarını olması gereken ölçüde azaltmadığını düşünüyor. Şirketler AIOps ortamı için tasarlanmış, 0. gün planlamasından 1. gün yaygınlaştırmasına, 2. gün sorun giderme ve optimizasyonuna kadar birleşik iş akışlarına sahip yeni nesil yönetim araçlarına ihtiyaç duyuyor. Sonuçta teknoloji ve ağa dair zaman çizelgelerini işletmeye dair ihtiyaçların yönlendirmesi gerekiyor, tersi değil.”

Agile NaaS, müşterilerin iş sonuçlarını daha hızlı ulaşabilmesi için Aruba’nın hizmet olarak ağ yaklaşımıyla sunduğu yeni tüketim seçeneklerini kapsıyor:

  • Ağ ekiplerinin bireysel gereksinimlerini karşılayan bir NaaS stratejisi geliştirmek için iş ortaklığı yapmasını sağlayan araçlar
  • Bir dizi satın alma, yaygınlaştırma ve yönetim modeli desteği
  • Tüm ağı yenilemeden Hizmet Olarak Ağ’ı aşamalı olarak sunma yeteneği
  • Dünya standartlarında Sıfır Güven ve SASE güvenliği, bulut performansı ve ölçeklendirmesi, müşterilerin en iyi ağ temeline kavuşabilmesi için yapay zekâ destekli otomasyon

HPE GreenLake for Networking’deki yeni hizmet paketi geliştirmeleri şunları içeriyor:

  • Aruba’nın ödüllü ClearPass ağ erişim kontrolü çözümünü temel alan yeni Network Policy NaaS hizmet paketi. Bu, daha önce tanıtılan sekiz kablolu, kablosuz ve SD-Branch NaaS hizmet paketini tamamlamak için yeni bir standartlaştırılmış NaaS ağ politikası teklifini pakete ekliyor.
  • HPE GreenLake for Networking hizmet paketleri, Avustralya, Kanada, Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Kore, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İspanya, İsveç, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere 15 ülkede kanal iş ortakları tarafından sipariş edilebiliyor. Yeni Network Policy hizmet paketi, HPE’nin 2023 mali yılının 3. çeyreğinden itibaren sipariş edilebilecek.

IDC Kurumsal Ağlar Araştırma Müdürü Brandon Butler, şunları söyledi: “Dünyanın dört bir yanındaki kuruluşlar geleceğe yönelik bağlantı stratejilerini oluştururken, dönüşümün itici gücü olarak çevik, iş ihtiyaçlarına yanıt veren ve kullanımı kolay modern kurumsal ağlara giderek daha fazla odaklanıyorlar. HPE Aruba Networking, her kuruluşun kendine özgü ihtiyaçları olduğunun farkında ve müşterilerine ve iş ortaklarına iş sonuçlarına odaklı ağları nasıl sunabileceklerini yeniden keşfetme konusunda ön saflarda yer alıyor. Bugün duyurulan geliştirmelerle HPE Aruba Networking, yapay zekâ, güvenlik, otomasyon ve Hizmet Olarak Ağ alanlarında portföyünü ilerletmeye devam ediyor.”

Sayers Müşteri Hizmetleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Joel Grace de şunları ekledi: “Ağ operasyonları, BT becerilerindeki eksiklik, veri karmaşası ve parçalanmış ağ operasyonları nedeniyle baskı altında. Birçok kurumsal müşteri, ağ yönetimi operasyonlarını daha fazla otomatikleştirmek ve ağın hizmet olarak sunulmasını kolaylaştırmak için AIOps’u kullanmak istiyor. Aruba için HPE GreenLake hizmet paketleri, müşterilerimizin uçtan buluta altyapıyı tek bir yerden kurup çalıştırmasına ve hizmet aldıkça ödeme yapmasına olanak sağlıyor.”

Axis Security ve Athonet Entegrasyonu

HPE kısa süre önce HPE Aruba Networking portföyünü genişletmek için iki satın alma duyurdu: Özel 5G bağlantısı için Athonet ve kapsamlı SASE güvenlik çözümleri için Axis Security. Axis Security satın alması Mart ayında tamamlandı ve uçtan buluta güvenlik çözümleri HPE Aruba Networking’in teknolojisiyle entegre edildi. Bunlar Atmosphere’deki inovasyon alanında sergilenecek. Athonet satın almasının HPE’nin 2023 mali yılının dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. HPE sürecin tamamlanmasının ardından Athonet çözümlerini HPE Aruba Networking portföyüne ve mevcut telekomünikasyon yazılımına entegre edecek.

Her iki yenilik 23-28 Nisan tarihleri arasında Las Vegas’taki Venetian Resort’ta gerçekleştirilecek olan  Atmosphere etkinliği sırasında duyurulacak. Açılış konuşmalarını canlı olarak çevrim içi izlemek ve HPE Aruba Networking’in doğru iş sonuçları için gerekli ağ altyapısını, güvenliği ve otomasyonu nasıl sağladığını öğrenmek için buradan kaydolabilirsiniz.