Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

HPE’den GreenLake’e Özel Yenilikçi Adımlar

HPE, konteynerler ve sanal makineler için ölçeklenebilir, modüler, giriş seviyesi bulut hizmetlerinin yanı sıra, fiziksel sunucu yönetimi için yeni bulut servisleriyle HPE GreenLake Bulut Hizmetleri portföyünü yenilemeye ve genişletmeye devam ediyor.

HPE’den GreenLake’e Özel Yenilikçi Adımlar

  • HPE, konteynerler ve sanal makineler için ölçeklenebilir, modüler, giriş seviyesi bulut hizmetlerinin yanı sıra, fiziksel sunucu yönetimi için yeni bulut servisleriyle HPE GreenLake Bulut Hizmetleri portföyünü yenilemeye ve genişletmeye devam ediyor.
  • 100 binden fazla iş ortağı, müşterilerine bulut deneyimi sunmak için artık distribütörler aracılığıyla HPE GreenLake’e erişebiliyor.
  • İş ortakları liderliğindeki siparişlerin önceki yıla kıyasla %116 artış göstermesi hizmet kanalında güçlü bir büyümeyi tetikledi; artık 830’dan fazla iş ortağı HPE GreenLake satıyor.

Hewlett Packard Enterprise (HPE), pazar lideri HPE GreenLake Bulut Hizmetleri portföyüne yönelik birçok güncelleme ve yeni özellikler duyurdu. Söz konusu yenilikler, HPE GreenLake Bulut Hizmetleri deneyimini önemli ölçüde basitleştirerek müşterilerin erişimini artırmayı hedefliyor. Güncellemeler sayesinde;

  • 100 ila 600 arası sanal makineye sahip orta ölçekli işletmeler için özel olarak tasarlanan fiziksel sunucu yönetimi, sanal makine ve konteynerler için ölçeklenebilir, modüler bir giriş noktası oluşturulması,
  • ALSO Deutschland GmbHmArrowIngram MicroSynnex ve Tech Data ile yapılan yeni anlaşmalar kapsamında, distribütör ağı sayesinde HPE GreenLake Bulut Hizmetlerine doğrudan erişim sağlanabilmesi,
  • CyrusOne ve Equinix ile sunucu barındırma merkezlerinin ve dijital altyapıların kullanımına dair anlaşmaların genişletilmesiyle ortak müşteriler için bulut deneyiminin büyük ölçüde basitleştirilmesi,
  • HPE GreenLake Central üzerinde iş ortaklarının müşterilerine daha hızlı ve kolay bir bulut deneyimi sunmalarına olanak tanıyan yeni ve basitleştirilmiş faturalama deneyimi sunulması,
  • Ağ yatırımlarından maksimum getiri elde etmek isteyen müşteriler için, HPE GreenLake for Aruba iş ortaklığı programının gelişmiş özelliklerinin hizmet olarak satış modeline geçmek isteyen iş ortaklarına göre uyarlanması mümkün oluyor.

Tüm sektörlerden farklı büyüklükteki işletmeler artık uçtan buluta hibrit bir dünyada faaliyet gösteriyor. Kurumlar genel bulut aracılığıyla herkese uyan tek bir yaklaşımın; maliyet, uyumluluk, kontrol, yönetişim, gecikme, performans, güvenlik ve uygulama karışıklığı gibi nedenlerle, şirket içinde veya uçta kalması gereken uygulamaların ve verilerin çoğu için uygun olmadığını kabul ediyor.

 

HPE GreenLake Bulut Hizmetleri’nin toplam sözleşme değeri 4,5 milyar dolara ulaştı

HPE, bulutun çevikliğini ve basitliğini şirket içi ortamın yönetimi ve kontrolüyle birleştiren HPE GreenLake Bulut Hizmetleri ile hibrit buluta yönelik benzersiz bir yaklaşım sunuyor. Bu strateji, 2021 yılı ilk çeyrekte HPE GreenLake iş ortakları liderliğindeki siparişlerin yüzde 116 büyümesiyle pazarda karşılık buldu. HPE Greenlake Bulut Hizmetleri 4,5 milyar dolar toplam sözleşme değerine ulaştı ve 2021’in ilk çeyreğinde yıllık gelir getirme oranı yüzde 27 arttı. Tüm kategorilerdeki HPE iş ortakları; kanal, sunucu barındırma, distribütör, bağımsız yazılım sağlayıcılar, hizmet sağlayıcılar ve sistem entegratörleri dahil, müşterileri için dijital dönüşümde tercih edilen platform olarak HPE GreenLake’i benimsiyor.

HPE GreenLake Bulut Hizmetleri Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Keith White, şunları söylüyor: “Hibrit ve şirket içi bulut hizmetlerinde pazar lideri olan HPE, uçta, sunucu barındırma ve veri merkezlerinde dijital dönüşüm ve modernizasyon çabalarını desteklemek için HPE GreenLake’i ve bulut deneyimini daha geniş müşteri kitlelerine ulaştıracak yeniliklere imza atıyor. HPE iş ortakları ekosistemimiz bu başarıda kilit rol oynuyor. Her türden iş ortağımız, müşterilerine çevik bir deneyimi hizmet olarak sunmak için iş modellerine ve tekliflerine HPE GreenLake’i yerleştiriyor. Hep birlikte bulutun basitliğini ve çevikliğini hibrit ortamın esnekliği ve kontrolüyle birleştirerek, bulutu müşterilerimize taşıyarak pazarı yeniden tanımlıyoruz.”

Genişletilmiş bulut hizmetleri portföyü

HPE son olarak , müşterilerine düşük maliyetli, daha küçük giriş noktaları sağlayan üç yeni modüler HPE GreenLake bulut hizmetini açıkladı. Müşteriler böylece yatırımlarına küçükten başlayarak, gelecekteki gereksinimleri karşılamak için ölçeklendirme esnekliğine sahip oluyor. İhtiyaçlarına en uygun kurulum boyutunu, işlem gücünü ve depolamayı seçebiliyor, modüler bir şekilde veya çoklu kabin desteğiyle kademeli olarak ölçeklendirebiliyor.

Yeni ve genişletilmiş HPE GreenLake Bulut Hizmetleri şunları içeriyor:

  • Fiziksel sunucu için HPE GreenLake Bulut Hizmetleri: Müşterilerin HPE GreenLake Central’daki bilgi işlem ve depolama kaynaklarını keşfetmesine, tedarik etmesine ve yönetmesine, doğrudan sunucu üzerinde çalışabilen iş yüklerini çalıştırmasına, işlerine en uygun karışımdaki VM’leri veya konteynerleri kullanmasına olanak tanıyor. Bu, müşterilerin kontrol, çeviklik, performans, maliyet ve yapılandırma gereksinimlerine uygun platformları daha düşük maliyetle oluşturmalarını sağlıyor.
  • Güçlü seçenekler eşliğinde sanal makineler (VM’ler) için HPE GreenLake Bulut Hizmetleri: Müşteriler, hemen işe başlamak üzere çeşitli dağıtımların yanı sıra 100 sanal makine ve üzeri için boyutlandırılmış bilgi işlem ve depolama türlerinden, 4, 8, 16 ve 24 hesaplama birimi biçiminde standardize edilmiş bloklar arasından seçim yapabiliyor. Sanal makinelere yönelik bulut hizmetleri artık hizmet olarak yedekleme seçeneğine de sahip.
  • Konteynerler için HPE GreenLake Bulut Hizmetleri: Sanal makineler için HPE GreenLake Bulut Hizmetine benzer ölçeklenebilir yapı taşlarını kullanan müşteriler, artık HPE Ezmeral Container platformu için HPE GreenLake Bulut Hizmetlerine kolayca giriş yapabiliyor.  

İş ortağı ekosistemi genişliyor

Distribütörler, HPE iş ortağı ekosisteminin hayati bir bileşenini temsil ediyor. HPE GreenLake Bulut Hizmetleri işi, bu segment aracılığıyla hızla büyüyor. HPE, HPE GreenLake’i doğrudan Ingram Micro, Tech Data, Synnex, Arrow ve ALSO Deutschland GmbHm dahil olmak üzere çeşitli dağıtıcıların bulut pazarları aracılığıyla sunarak bu ivmeyi hızlandırıyor. Artık 100 binden fazla iş ortağı, distribütörler aracılığıyla müşterilerine doğrudan bulut deneyimi sunmak için önceden yapılandırılmış ve fiyatlandırılmış teklifler eşliğinde, HPE GreenLake’i kolay sipariş ve kolay faturalama rahatlığıyla sunabiliyor.

Sunucu barındırma modelini tercih eden müşteriler için HPE GreenLake, CyrusOne ve Equinix ile ortaklığının kapsamını genişletiyor. Ortak müşteriler artık HPE GreenLake’i CyrusOne veya Equinix üzerinde tek bir anlaşma ve tek fatura yoluyla çalıştırabiliyor. Tüm bunlar satın alma sürecini büyük ölçüde basitleştiriyor ve hızlandırıyor. HPE GreenLake, sunucu barındırma ve hizmet sağlayıcıları ağını hızla büyütüyor. Bu amaçla kısa süre önce İngiltere merkezli Interxion ve Wavenet ile Orta Avrupa’nın önde gelen hizmet sağlayıcılarından Beyond.pl ile bir ortaklık başlatıldı.

CyrusOne Kurumsal Satışlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Fred Holloway, “CyrusOne’ın kurumsal müşterileri, bu yeni dijital dönüşüm çağında HPE GreenLake bulut hizmetlerine erişimden kesinlikle büyük fayda sağladı” diyor ve devam ediyor: “Müşterilerimizin işlerini daha ileriye taşımalarına yardımcı olan HPE hibrit bulut özelliklerine erişmelerini sağlamaktan ve HPE GreenLake ile stratejik ortaklığımızı genişletmekten heyecan duyuyoruz.”

**”Dijital altyapı ve bulut tabanlı hizmetlere olan talep hiç bu kadar güçlü olmamıştı” diyen Equinix Satış Direktörü Mike Campbell de HPE ve Equinix’un, şirketlerin hibrit ve çoklu bulut mimarilerini Platform Equinix® üzerinde sorunsuz bir şekilde dağıtmalarına yardımcı olan bir dizi çözüm ve hizmet sunmak için iş birliğine gittiğini belirtiyor. Campbell şöyle devam ediyor: ‘’HPE GreenLake Bulut Hizmetlerini Equinix Fabric™ ara bağlantı yetenekleriyle birleştirerek, uçtan buluta altyapıya ihtiyaç duyan müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Böylece onların mevcut 10 binden fazla buluta, ağa, hizmet sağlayıcıya ve zengin ekosisteme güvenli bir şekilde ulaşmasına, dijital avantaj elde etmesine olanak sağlıyoruz.”

İş ortaklarına yönelik geliştirmeler ve yeni araçlar

HPE, iş ortaklarının büyümesine ve pazarda farklılaşabilmelerine katma değer sağlamak üzere HPE GreenLake Central üzerinde önemli güncellemeler yaptı. HPE GreenLake Central’daki geliştirmeler, satış, faturalama ve kapasite planlamasında iş ortaklarına yardımcı olurken; HPE iş birliğinde müşterilere basitleştirilmiş bir deneyim sunulmasını sağlıyor.

Diğer yandan Aruba, ‘GreenLake for Aruba’ iş ortağı programında sunduğu güncellemelerle, HPE programıyla daha geniş ve daha sıkı bir iş ortaklığının yolunu açtı. “GreenLake for Aruba” teklifleri, yetkili HPE distribütörleri aracılığıyla sunulur ve iş ortaklarına, sözleşme süresince artan gelir elde etme fırsatı sunar.Ayrıca, iş ortaklarının müşterilerine yatırımlarından maksimum faydayı sağlayabilmeleri için süreç boyunca onlara yardımcı olacak Aruba Müşteri Başarı Yöneticisi atanmasına da olanak sağlanıyor. HPE ve Aruba buluta dayalı ve hizmet olarak sunulan iş modeliyle mümkün hale gelen yeni iş fırsatlarından yararlanmak isteyen iş ortaklarının yeteneklerini artırıyor.

HPE GreenLake Bulut Hizmetleri, şirket içinde, uçta veya sunucu barındırma tesisinde çalışabilen esnek ‘hizmet olarak platform’ aracılığıyla dijital dönüşümü sürdürmek için kullanıcılara güçlü bir temel sağlıyor. HPE GreenLake, bulutun basitliğini ve çevikliğini hibrit BT ile gelen yönetişim, uyumluluk ve görünürlükle birleştiriyor. HPE GreenLake, fiziksel sunucu, işlemci gücü, konteyner yönetimi, veri koruma, HPC, makine öğrenimi işlemleri, ağ iletişimi, SAP HANA, depolama, VDI ve VM’ler dahil olmak üzere inovasyonu hızlandıran bir çok bulut hizmeti sunuyor.

HPE GreenLake Bulut Hizmetleri, 4,5 milyar doların üzerinde toplam sözleşme değeri ve HPE GreenLake satan 830’dan fazla iş ortağıyla hızla büyüyor. HPE GreenLake, Fortune 500 şirketleri, devlet ve kamu sektörü kuruluşları ile küçük ve orta ölçekli işletmeler dahil olmak üzere tüm endüstri sektörlerinde ve boyutlarında 50 ülkede 1000’den fazla kurumsal müşteriye sahip. HPE GreenLake hakkında daha fazla bilgi için https://www.hpe.com/us/en/greenlake.html adresi ziyaret edilebilir.

Bulunabilirlik ve Ek Kaynaklar

  • Equinix ve CyrusOne ile distribütör entegrasyonu ve sunucu barındırma hizmeti ile müşterilerin kullanımına hazır.
  • Yeni portföy bileşenleri, HPE GreenLake Central ve iş ortağı programı geliştirmeleri HPE’nin ilk yarı yılında, fiziksel sunucu geliştirmeleri ikinci yarıyılında hizmete sunulacak.