Sosyal Medya

Android

HTC 10’un 7 Özelliği Onu En iyi Android Telefon Yapıyor!

HTC 10’u diğer Android akıllı telefonlardan farklı kılan 7 özellik!

HTC gerçekten büyük bir cihaz inşa etmiş,  bunu hem kağıt üzerinde hemde cihaz üzerinde görmek mümkün. Ciddi rakiplerinden aşağı kalır yanı yok. LG G5 ile modülerliği ön plana çıkarırken Samsung S7 ile hem flaş bir yeni tasarım anlayışı ve sanal gerçeklik üzerine oynuyor.

Peki tüm bunlarla birlikte HTC değişen pazarda ayakta kalmak ne yapmış bir bakalım.HTC 10’u akıllı telefon pazarında 3 parti  en iyi Android Telefon yapan başlıca 7 özellik şöyle.

Sade ve Zarif Tasarım

HTC 10 kişi için daha zarif fazla gösterişli olmayan ama kalitesini her şekilde hissettiren bir tasarıma sahip. Avucunuz için oldukça rahat oturuyor.

Dış yüzeyi ve elde tutuğu S7 gibi kaygan değil. Tasarımı tek elle kullanım için oldukça harika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ekranın sizide etkilemesi muhtemel AMOLED’in tüm üstünlüklerini, daha gerçekçi renkler olarak size sunuyor.

Mantıklı Kişiselleştirme Özellikleri

HTC 10 tam bir kullanıcı dostu UI Android Telefon. Tüm kişiselleştirme menüleri aynı mantık ile inşa edilmiş. Bildirimler, gölgelendirme ve menü ayarları hemen hemen aynıdır. HTC ikonları kesinlikle diğerleri gibi kötü değil.

Screenshot_20160502-132849

HTC ayrıca ekran ayarları konusunda ekranın derecesini azaltıp yükseltebileceğiniz seçeneklerde sunuyor. Kimisi parlak canlı , kimisi ise daha sade bir ekran düzenlemesi gerçekleştirebilir.

Screenshot_20160502-132906

Ayrıca soğuk kış günlerinde eldiven modu (glove mode), uyandırma hizmeti, kamerayı kolayca açma ile birlikte HTC CCleaner optimizasyon ve güzel bir equalizer uygulamasıda mevcut.

Performans ve Pil Ömrü Üst Seviyede 

HTC 10 olması gerekenden çok daha hızlı hissettiriyor. Samsung S7,G5 yakın dönemde çıkan Android telefonlara göre UI özelliği sayesinde normal Nexus cihazlarından bile hızlı hissettiriyor. Bu HTC’nin ileri yılları için iyiye işaret.

Screenshot_20160502-133058

5.2 inçlik QHD ekrana sahip HTC 10 için 3.000 mAh bir pil kullanılmış ki ağır kullanımda bile 4 saatlik bir performans sunuyor. Bunu enerji tasarrufu uyarıları ile size bıktırmadan yapıyor.

Quick Charge 3.0 Özelliği ve adaptörü ile gelen ender telefonlardan biri. (LG standart olarak 3.0 destekliyor fakat  2.0 Hızlı şarj adaptörü ile geliyor.)

Ayrıca HTC iddaa ettiği gibi yarım saatlik şarj ile %50 şarj seviyesine ulaşmayı başarıyor.

Kamera Arayüzü Çok ama Çok Güçlü

HTC’nin minimal kamera arayüzü için teşekkür etmek lazım.

HTC10-UltraSelfie

Oldukça sade tasarlanmış fakat amatör fotoğrafçılar için ideal telefon olan çift kameralı LG G5’in aksine en az onun kadar iyi çekimleri sadece bir menü ile ayarlanmış kamera arayüzü ile gerçekleştirmek mümkün.

Şu anda RAW çekim yapma özelliğine sahip tek akıllı telefon olma özelliğine sahip.

Parmak izi Sensörü Gerçekten Çok İyi

Bir çok parmak izi sensörü kullanmış olabilirsiniz ki buna iPhone 6S’inki de dahil kesinlikle HTC 10 hız ve güvenlik açısından hepsini yener.

HTC 10’da daha iyi parmak izi sensörü ve akıllı yazılımı var. Yalnız diğerlerine göre biraz daha uzun parmak izi ayarları kurulumu vardır. Tüm bu ayarlardan sonra çok nadiren parmak izinizi tekrar denemenizi isteyecektir emin olun.

Mükemmel Ses Performansı

HTC 10’un sahip olduğu BoomSound Ses sistemi sanılanın aksine eski stereo speaker sistemlerine göre çok daha iyi değildir. Onu diğerlerinden farklı kılan single speaker (tek hoparlör) performansı. Rakipleri iPhone 6S ve Galaxy S7’deki gibi boğuk bir ses çıkarmaz.

Şunu unutmamak gerekir Dual Speaker ayarlarını ne kadar iyi yaparsanız yapın cihazınızı tek elle kullandığınızda duyduğunuz ses “boğuk” oluyor. İşte bu noktada HTC 10 gerçekten mükemmel bir ses kalitesi sunuyor.

Bunun sebebi 24-bit ses yongası kullanması, bu sayede yüksek empedans ve temiz bir sinyal sunuyor.

Ayrıca bir akıllı telefonda görüp görebileceğiniz en iyi ekolizera sahip. Dinleme tercihlerinize göre kulağınız için en ideal sesi dengelemek için farklı ayarlar mevcut.

Farklı kulaklıklarınız için birden çok profil kayıt etme imkanınızda var.

Akıllı Telefonda Olması Beklenem tüm Önemli Özelliklere Sahip Olması

HTC 10 tüm bileşenleri özenle seçilmiş ve rekabetçi tasarlanmış.

Olması gerek özelliklere bakalım.

  • İyi bir kamera – check.
  • Genişleyebilir Disk Alanı – check.
  • Uzun Batarya Ömrü – check.
  • İyi bir ekran – check.
  • Hiçbir Blotware yok – check.
  • Rahatsız Etmeyen UI – check.
  • Faydalı Özel Özellikler – check.
  • İyi ses – check.
  • Harika tasarım – check.
  • Üst sınıf performans – check.


Tüm bu özellik başlıkları bile onu diğer android teledonlardan farklı kılmaya yetecek özellikler.

Bunlara ilave minik güncellemeler rakipleri G5 ve S7’e göre çok daha hızlı gelecektir. HTC’nin güncelleme geçmişi diğerlerine göre çok daha hızlı ve iyi.

Bir teknoloji sitesinde de yer alan makalelerde Phone Arena, Android Police,9to5Google ve Android Central gibi HTC 10, Galaxy S7 ve LG G5 birebir karşılaştırmalarında HTC bir adım önde yer aldı.

Ayrıca söylentiler doğru çıkarsa HTC 2 Yeni Nexus cihazını Google için üretiyor. M1 ve S1.
microSD_HTC10-796x530

HTC 10 Nexus 6P