Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Huawei, Tencent oyunlarını Çin mağazasından kaldırıyor

Huawe ve Tencent anlaşamadı olan kullanıcıya oldu. Huawei, Tencent oyunlarını Çin mağazasından kaldırıyor. Tencent uygulamaları 1 Ocak...

Huawei, Tencent oyunlarını Çin mağazasından kaldırıyor

“Arena of Valor” ve diğer oyunlar 1 Ocak’tan itibaren uygulama mağazasında yok.

Bloomberg raporuna göre, Tencent’in şirketlerin birlikte çalışma biçiminde yaptığı “büyük değişiklik” nedeniyle Huawei, Arena of Valor gibi Tencent oyunlarını uygulama mağazasından kaldırdı.

Huawei yüzde 43 ile geçtiğimiz çeyrekte Çin akıllı telefon pazarının tartışmasız hakimi durumunda… Tencent ise League of Legends and Clash of Clans gibi dünyaca ünlü oyunların yanında yerel sürümleri çalışan PUBG ve Monster Hunter: World gibi yerel sürümlerin çalıştığı oyunlarında sahibi… Bu nedenle yaşanan anlaşmazlıktan milyonlarca kullanıcının etkileneceğini söylemek mümkün.

Bloomberg’e konuşan Huawei yetkilisi şirketin Hukuk departmanı giderilemeyen anlaşmazlık için bu kararın alınmasını tavsiye ettiğini açıkladı. Tencent tarafında ise yeni bir anlaşma yapılamadan mevcut anlaşmanın süresinin bittiğini söylemiş durumda. Bu nedenle Tencent’in tüm oyunlar Huawei’nin uygulama mağazasında 1 Ocak itibariyle yok.

Çinli mobil oyuncular bir çok nedenden dolayı farklı uygulama mağazalarında da bir çok oyunun kaldırıldığını daha önce de yaşadı. Buna en son örneklerden birisi ISBN – Uluslararası Kitap Sıra Numarası olmadığı gerekçesiyle Apple’ın 39 bin oyunu App Store mağazasından kaldırması gösterilebilir.

Her zaman olduğu gibi, bu gibi durumlarda en çok acı çeken hep kullanıcılar oluyor maalesef. Tencent yaptığı açıklamada, “Bir çözüm için Huawei’nin mobil oyun platformuyla iletişim kuruyor ve pazarlık yapıyoruz ve hizmetlerimize mümkün olan en kısa sürede devam etmeyi umuyoruz” dedi.

Muhtemelen bir çözüm bulunacaktır…